Wednesday, July 17, 2013

Bawal Plain Bidang 55/60 Senorita

Bismillah.

Bagaimana puasa setakat ini? Ok? Mudah-mudahan kita semua betul-betul berpuasa kerana Allah SWT semata-mata. :)

Just nak update tentang TUDUNG BAWAL PLAIN SENORITA BIDANG 55/60 ni je. Ramai nampaknya yang suka dan berpuas hati dengan tudung ni. Warnanya comey2, ada juga yang dah nak masuk 3 kali repeat order. :)

Sekiranya anda berminat, anda boleh mendapatkan tudung ini dengan harga hanya RM15 sehelai melalui fb LYDIA CATALYST. Jom tutup aurat! :)



Friday, July 5, 2013

Siapa Dia?

Bismillah.

Lamanya tak post something! (ayat cliche)
Just wanna write a short note. (pun ayat cliche)

Peringatan penuh kasih sayang buat para pembaca. Anda tahu dan cakna isu pemimpin Islam yang sedang hangat sekarang ni? Presiden Turki, Erdogan. Anda tahu kisah beliau? Presiden Mesir, Dr Morsi. Anda baca kisah perjuangannya?

Secara jujur, saya sendiri tak berapa tahu secara terperinci kisah mereka dan yg lain. Kurang ambil tahu isu semasa. Kurang membaca perkembangan dunia. Kurang mengkaji, apa yg berlaku sebenar-benarnya. Zaman sekarang ni punyalah banyak sumber kita boleh rujuk. Tapi??

Haa..tapi kita kena sentiasa hati-hati. Pastikan dahulu, adakah sumber itu sahih atau tidak. Lagi-lagi media sekarang. Fuhh. Kita baca, macam ini. Kita dengar, eh? Lain pula?

Konklusinya, SILA AMBIL TAHU walaupun sedikit tentang isu ummah. Boleh je nak rujuk laman web/fb PMRAM, sbg contoh, untuk tahu tentang apa yg berlaku di Mesir.

Emm. Ok, putus ayat di sini. Tak berhajat nak membebel lagi. Jangan putus berdoa untuk kita dan mereka. Doa sahaja senjata kita buat mereka. Allahu..

#PrayForThem






LinkWithin