Thursday, April 29, 2010

Indahnya Al-Qur'an!

Assalamualaikum...

Apa khabar anda pada ketika anda membaca entry ini?Mudah-mudahan sedang dalam keadaan sihat walafiat semuanya..Aminn..:)....sesudah itu,bagaimana pula iman anda?Adakah masih kekal di takuk yg terdahulu?Adakah masih belum dinaiktaraf?Adakah masih dalam usaha me'renovate' hati?Atau..adakah telah diyakini bahawa iman anda berada pada tahap tertinggi??....Tepuk dada,tanyalah IMAN...

Alhamdulillah,ada rezeki hari ni utk berjalan-jalan di alam maya...Sakit kepala sebenarnya..kesan migrain semalam..adehh...Mahu saja tidur,tapi takut pula kalau terlebih tidur..isyhh...makin sakit nanti..huuu..sabar je la..UJIAN....

Syukur juga kepada ALLAH kerana hari ni saya dan kawan-kawan mendapat peluang mendengar bacaan Al-Qur'an dari seorang tetamu jemputan yg Ustaz Ariffin jemput ke Institut kami umumnya dan ke kelas kami,khasnya!...Tetamu istimewa ini datang dari Darul Qur'an [tempat yg sgt sy bangga-banggakan..pernah ada keinginan utk belajar di sana,namun...apakan daya..tak layak rasanya,....:(..]...Rasa sangat beruntung kerana mendapat peluang sebegini..Dulu pernah juga Ustaz Ariffin bawakan beberapa pelajar tahfiz,kecil-kecil lagi,sekitar 10-14 tahun..Subhanallah..fasih sekali mereka membaca ayat2 suci al-Qur'an.Menghafaz pula tu!!...Insaf kami semua..*adehh...

Hah,berbalik kepada kisah tetamu jemputan yg diundang Ustaz Ariffin tadi,..Umurnya sekitar 20-an..Ustaz Ariffin gelarkan diri beliau sebagai Ustaz Haikal..Setelah bertaaruf serba sedikit,Ustaz Haikal diminta membacakan ayat dari al-Qur'an utk diperdengarkan kepada kami.



Al-A'raf,ayat 138-143


Subhanallah..sedap sangat bacaan beliau..err..maaf..video senget pulak..hehe.kualiti video pun kurang memuaskan..Maklumlah..rakam menggunakan handset 2megapixel...tak berapa jelas..tp Alhamdulillah..suara ok!..:)..Tapi tak sempat pulak rakam dari awal..terputus sikit.Sangat tersentuh bila mendengar bacaan ayat2 suci al-Qur'an ni..Lebih terkesan apabila sampai pada ayat 141,ada kalimah suu'al 'azab..Lagu yg dibacakan sgt tepat,kena dengan makna perkataan tersebut iaitu "siksaan yg sangat berat"...Dari situ,fahamlah kami,penting bagi seseorang yg membaca al-Qur'an mengetahui apa yg dibaca,supaya tujuan sebenar Allah menurunkan kalam-Nya ini tercapai dan kita pun dapat mengambil pengajaran daripada kalam Allah ini..

Kebetulan,semalam saya baru selesai membaca hasil karya Faisal Tehrani,Advencer Si Peniup Ney..Lama sudah saya berangan-angan utk membaca novel tu...Tapi baru semalam tercapai..rezeki la tu..huhu...




Apa yg boleh saya konklusikan dari hasil pembacaan saya,Faisal Tehrani cuba menerapkan unsur-unsur muzik yg dibenarkan dalam ISLAM dan juga menyedarkan para muda-mudi tentang hakikat sebenar kehidupan yg patut ditempuh.Beliau turut menekankan perihal HEDONISME,yang bermaksud hiburan terlampau,yang kini diamalkan oleh remaja di sana-sini.Rasa saya,jika yang membaca novel ini merupakan seorang yg "cepat tangkap" ataupun senang memahami kiasan,pasti pembaca tahu apa yg ingin beliau sampaikan.

Isinya menarik,sesuai dibaca oleh semua peringkat umur...:)


Mahu menaip lagi,masa dan internet connection tak mengizinkan..asyik putus2 je..:(..Laptop ni pulak,mula wat hal.....hmm..format lagi kot nampaknya...duit,duit..



diari pengarang : Sekali lagi curi-curi masa,walaupun ALLAH dah bg cukup 24jam seorang!..huhh~

Tuesday, April 27, 2010

Kak Nanie!..Ini Dia!..:)

Salam buat semua...
Malam ni sempat pulak habiskan masa tuk siapkan tag dari Kak Nani..hehe..tah pape jek..padahal byk lagi perkara nk kena fikir...release tension lah kononnya..adehh...

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


What is your name :
Siti Nadiah

A four Letter Word :
Satu

A boy's Name :
Saleem...*pernah ada..rasa cinta...Opsz!..nyanyi pulak..huuu..[psstt..He's not a boy..He's a man!..takpela..kan2?hehe..:)..]

A girl's Name :
Syafiqah..*sape ek?hehe...:p

An occupation :
Student!...*kerja jugak,kan?huu..~

A color :
Soft colour...*byk la..:p

Something you'll wear :
Sutera?...:)

A type of food :
Soup!..I like mee soup very much!..huuu....

Something found in the bathroom :
Slipper!..

A place :
School..tempat segalanya bermula..

A reason for being late :
Sleepy?..haha...hanya alasan...

Something you'd shout :
Somebody!..Please help me!!!...

A movie title :
Semanis Kurma?...opss...bukan movie tuhh...S..what huhh...?..:wondering:...

Something you drink :
Syrup?..haha..the simplest one!

A musical group :
Saujana

An animal :
Shy2 cat?...:p

A type of car :
Sport Car!..wahhh!..:))

A type of fruit :
Strawberry

Tagged:
err..nak kena guna S jugak ke?hehe...
Semua yg baca,harap berada dalam keadaan yg baik2 saja!..:p...

[pssttt...tak mau tag sesape la..takpe kan?..huu..masing2 sibuk n0w..~..]



Okeh,done!..:))...maceh Kak Nani cz sudi tag saya!..^_^...err..maaf la..lambat sgt pulak..hehe..:p



diari pengarang : Masih cuba mencari kesempatan dalam kesempitan!..

Sunday, April 25, 2010

Kali Ni Betul-Betul Sibuk!..

Assalamualaikum..

Aduhh....Teringin rasanya nak meletakkan entry baru...Masalahnya...kali ni saya betul2 busy!..huhu....sedih pula...:(

Tapi tak pe la..nak tak nak kena juga tumpu pada study!..*chaiyok2!..adehh...


Jadual Next Week :

26 April 2010
: Ujian Akhir Kursus [UAK] - Fiqh 2 ( Jinayah,Muamalat,Munakahat )
: Amali Badminton

27 April 2010
: Amali Hafazan Al-Qur'an - 6 Surah Pilihan (daripada Juzu' 1 - 29)
: Amali Badminton..*lum confirm!

28 April 2010
: Amali Hafazan Al-Qur'an - Juz Amma
: Rehearsal utk Olahraga Tahunan...*tak sure terlibat ke tak!..adehh~

29 April 2010
: Olahraga Tahunan IPG KPM

30 April 2010
:Balik kampung!!...:)...-cuti peristiwa sempena Olahraga Tahunan-


Padat sugguh!..takpe2..sy perlu struggle!..Maaf sgt kpd pembaca sekalian..tak dpt nak jalan2 ke blog kamu sume..huhu..terpaksa stop buat sementara ni..Really appologize to Kak Nani cz masih belum jawab tag akak..aduss..hehe..:p...buat Balqis Shafiqa,jaga diri baik2 ya!..:)

To all,wish me LUCK okeh??....^_^

dedikasi utk pembaca Muslimin..:)

dedikasi utk pembaca Muslimat..^_^



diari pengarang : Agi idup agi ngelaban!..hehe..:)

Friday, April 23, 2010

Apa Nak Jadi Ni???

Terperanjat.Terkejut.Terkesima.Terkedu.

[Reaksi spontan dari para pembaca akhbar pagi td-22 April 2010-.]

Seorang pelajar Tingkatan Dua dirogol oleh rakan-rakan sekelas sendiri!!....Telah mengandung,namun tidak diketahui siapa bapanya kerana...teralu ramai!!........Astaghfirullah...

Tak sanggup sy membayangkan bagaimana terseksanya pelajar perempuan tersebut.Menanggung malu kerana maruahnya tercalar,diragut dek pemangsa bernama LELAKI.Menanggung trauma yg sgt teruk akibat perkara itu.Namun dia hanya mampu berdiam diri,menyembunyikan perkara itu dari pengetahuan siapa2,kerana dia seringkali DIUGUT!!..Sangat sedih....Bukan utk mengulas secara terperinci di sini...Pembaca semua pasti maklum akan berita ini.Sepetang tadi sy berjalan-jalan lagi di alam maya..dan terjumpa pelbagai reaksi dari para pembaca akhbar.Pada saya,sudah bukan masanya lagi utk masing-masing menuding jari ke arah siapa-siapa.Masing-masing perlu koreksi diri!

Antara reaksi yg saya dapati :
  1. Macam mana kejadian tu boleh berlaku dalam kelas??Ini mesti salah cikgu yg tak pantau...[tengok?cikgu juga..hmm..tak semestinya kan..?..]
  2. Kesian budak perempuan tu.Dahla tak ada yang menjaga.Tinggal di rumah kebajikan pun,tak semestinya kebajikan sentiasa terjaga.Kesian sangat....
  3. Macam mana pelajar LELAKI TINGKATAN DUA boleh lakukan perkara ni???Mengapa sekejam itu??...Bila ditanya pada pelajar lelaki itu,apa jawabnya??.."Hanya utk suka-suka"..[Sakitnya hati!!..:((..]
  4. Apa nak jadi budak-budak sekarang ni?........

Ya ALLAH...kejamnya umat manusia sekarang...Ramai manusia yang dah bertukar menjadi BINATANG.....manusia,manusia.....masa orang sibuk-sibuk dgn kes buang bayi,makin ramai yang buang bayi..sampaikan bayi kucing pun manusia buang dengan cara yg sama!!...[kisah benar ni..huhu]...ke mana pergi PERASAAN SIMPATI seorang manusia?..

Berdasarkan pemerhatian saya,KANAK_KANAK sekarang ni bukan macam kanak2 zaman dulu2...Kanak-kanak sekarang,kebanyakannya arif,tahu akan hal2 org dewasa yg tak sepatutnya mereka bicarakan,sbg contoh : soal seks.

Pernah saya terbaca dalam sebuah majalah tempatan suatu masa dahulu,kanak-kanak lelaki berumur 11 tahun sudah pandai beronani...dengan seekor kambing!!....logikkah??...Umur yg sebegitu muda...Mungkin terlalu byk pendedahan ttg seks,spt dijinak-jinakkkan dgn filem2 lucah,tayangan video2 porno dan paparan gambar porno semenjak kecil,menyebabkan kanak2 tersebut menganggap perkara itu sbg sesuatu yg biasa.

Saya sgt bersetuju dgn apa yg telah disuarakan oleh Tun Dr Mahathir tentang pendidikan seks yg katanya mahu diwujudkan sbg satu subjek khas di sekolah2.Sebenarnya subjek yg khusus tentang seks tak perlu diwujudkan sebagai satu subjek baru,kerana pendidikan seks secara asalnya telahpun terkandung dalam matapelajaran Pendidikan Islam dan juga Pendidikan Moral!!..Ia juga terkandung dlm beberapa matapelajaran lain spt BIOLOGI..jadi,utk apa diwujudkan satu subjek khas ttgnya??....Pada pendapat sy,jika diwujudkan juga subjek khusus yg hanya tertumpu pada perkara berkaitan SEKS,para pelajar hanya akan lebih suka berangan-angan dan membayangkan perkara2 yg menjurus ke arah itu,dan asyik tertanya-tanya bgmana berlaku sesuatu proses,contohnya proses pensenyawaan..Maka dari situ,mereka bertindak melakukan satu EKSPERIMEN...THE REAL EXPERIMENT!!!...bahaya bukan?..Mungkin ada KEBAIKAN jika dilaksanakan cdgn itu...namun nyata sekali,banyak kontra daripada pro nya..

Saya tidak tahu apa yg akan terjadi lagi selepas ini..Perkara seperti ini bukanlah sesuatu yg baru..Macam-macam cadangan dah diusulkan..Banyak tindakan dah dijalankan...Tapi??Masih belum cukup memberi kesan....[Mungkin umat manusia ni nak tunggu azab seksa yg nyata dari ALLAH,baru mereka mahu berhenti???...]...Sesungguhnya sy juga dhaif..lemah dalam hal2 sebegini...Hanya mampu meluahkan perasaan di sini..dan terus menjadi pemerhati...Sesungguhnya SELEMAH-LEMAH IMAN ADALAH DENGAN MENCEGAH KEMUNGKARAN MENGGUNAKAN HATI......:'(


diari pengarang : Amarah + Kesal...:(

Tuesday, April 20, 2010

Lebih Bagus Berbunyi atau Senyap Sahaja?

Salam...

wahh..saya bersengkang mata lagi?..erkk...*hehe..saje je..lama dah tak stay up tgk2 blog..adehh..hmm..byk idea yg muncul,Mr Brain dah desak saya untuk menge'post' entry2 baru!...[bahasa apa ni ya?rojak?.huhu]
Tak mengapa..akan datang sy bakal wujudkan post yg terkini..:)

Actually..tak berniat untuk menaip lama2 pagi Selasa ni..sekejap lagi mahu menutup mata..:p...

Just nak tanya pendapat Viewers dan para penyokong....

Lebih baik blog sy berbunyi atau diam saja?..sekadar mahukan pendapat atau pandangan dari encik2,kakak2 dan rakan2 yg baik hati sekalian utk penambahbaikan....^_^.....Syukran,terima kasih atas sokongan dan atas segala komen membina yg telah diberi selama ni...


diari pengarang : Jangan jemu ya datang ke blog ini ya!..sama2 berkongsi!..:)

Monday, April 19, 2010

Mari Tingkatkan Daya Ingatan

Salam...sedikit tazkirah buat semua :


Haa..ingat lagi post saya yg terdahulu,"Refleksi:Kan Dah Kata,Jangan Tidur Waktu Senja"..?..dalam post tu sy dah nyatakan ttg tidur yg melemahkan akal..jadi..post kali ni pula,sy sgt tertarik untuk memberi sedikit strategi meningkatkan daya ingatan..

Actually,info ni saya petik dari majalah ASUH edisi April 2010..syukur sgt cz..memang pada awalnya dah terdetik dan terniat dalam hati utk cari info yg sesuai bagi membalas semula tajuk Tidur Yang Melemahkan Akal tu..Alhamdulillah,petunjuk dari ALLAH..:)

[mungkin info2 ini lebih menjurus ke arah meningkatkan daya ingatan bagi pelajar..namun tak salah kan tuk dikongsikan kpd semua?..:)..]

Strategi Meningkatkan Daya Ingatan

1. Tanam minat terhadap perkara yg dipelajari.
[minat tu penting taw!]

2. Tahu tujuan mempelajari sesuatu perkara itu.
[setiap apa yg kita lakukan perlu ada tujuan!]

3. Tumpuan semasa belajar.
[beri tumpuan terhadap apa yg dipelajari,bantu kita fokus terhadap apa yg disampaikan]

4. Latih minda,ransang otak.
[Bina skill minda spt pelajari bahasa asing,hafaz ayat2 suci,atau cabar otak dgn sudoku..interesting!..:)..]

5. Fahami maklumat.
[Cuba susun fakta secara logik,dgn mengaitkan antara satu fakta dgn fakta yg lain]

6. Masa bina ingatan.
[Beri masa kpd otak utk membina ingatan dgn memberi fokus pd data yg ingin diingati.]

7. Kurangkan tekanan.
[Tekanan yg melampau / kronik akan menyebabkan kita lupa byk data!..pengalaman nih tau..huhu..:(..Cuba lakukan senaman kerana senaman membuatkan kita lbh peka dan tenteram]

8. Ulang Maklumat
[ Dengan mengulang dan ingat kembali akan mempercepat proses ingatan serta memantapkan kefahaman terhadap sesuatu yg kita pelajari]

9. Jaga kesihatan.
[Betul la kan..?Kalau tak sihat,susah Mr. Brain nak berfungsi dgn baik..*huu~..Diet yg sempurna menyumbang ke arah minda yg sihat]

10. Cukup Tidur!
[Wahh..tido jugak???...tapi ini tidur yg bagus!..bukan tidur yg overdose ok..hehe...Tidur sbg cara utk berehat,dan dpt menentukan kesihatan dan menghasilkan kecergasan dlm diri seseorang]


Okeh..itu saja!..Terima kasih kpd yg sudi membaca,dan terima kasih ASUH,untuk info yg berguna ini!..^_^


diari pengarang : Nadiah,jgn pandai taip saja..sila ambil perhatian lebih pada post ini..*huhu~

Sunday, April 18, 2010

Saya Jawab,Wahai Dr. Cinta!..

Salam Buat Semua!..:)...
bagaimana hari ini?Lebih baik dari semalam?..Harapnya begitulah..siapa yg tak ingin segalanya berjalan dgn lancar setiap hari..huu~

*sila check juga : Bagaimana Iman Anda Pada Hari Ini??....Allah..lemahnya daku..:(

[
Hari2 merupakan hari merefleksi diri!..]

hah,berbalik kepada tajuk asal..
*heh...Hari Sabtu (semalam)..sy telah mendapat notification dari seorang rakan [beliau juga seorang guru pelatih spt saya,sila jgn salah anggap..haha],namanya Dr. Cinta..:)..beliau telah men'tag' saya dlm satu entry beliau yg bertajuk "Tag Kamu"....

(err..nape skema sikit ayat2 saya nih?ehee..:p)

Hari ni barulah
my internet connection sedikit ok..dan m0od saya pun ok tuk menjawab tag anda wahai Dr.Cinta..^_^


1) Adakah anda rasa anda HOT?

Belum hot lagi..tunggu la tengah tengah hari sikit..pasti Hot yg sgt bahang!..ahakz..:p
(Jawapan sebenar : saya fikir saya biasa2 saja..hmm~)


2) Upload walLpaper laptop yang anda gunakan sekarang


3) Ceritakan pasal gambar di no 2

Kenapa HITAM??....nak habaq la nih..sedih sikit..:(...pada asalnya wallpaper saya juga normal seperti pengguna lappy yg lain..akan tetapi,gara2 encik Windows Update yg tak pernah jemu menjalankan tugasnya,lappy sy menjadi tidak ceria lagi spt dahulu..haha..bukan tak boleh nak letak wallpaper,but..sia2 saja la..nanti dia hilang balek....:(..saya mahukan Microsoft Office yg ori!...dah jumpe dah sebenarnya..tp?triple pack!..sy nak yg single la tokey..huu~

p/s : ade sesapa yg sudi bagi free??..heheh..:p


4) Bila terakhir anda makan Pizza?

2008,perhaps..haha..lama tak?..hmm..tu la first time and the last time..kat Pizza Hut laa..tah bila nak masuk lagi?..

tapi kan,kadang2 tu UMMI buat pizza kat umah..haha..tak ingat la bile last time?...ngee..:D


5) Lagu terakhir yang anda dengar?

Debu-Debu Dosa..haha...mane taknya..asyik mengadap my blog ni je..tu je la lagu yg selalu didengari..:)


6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

..:thinking:..kul berapa nk kembali ke Melaka?..hmm~


7) Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?

At home : Nadiah,kakak

Sekolah Rendah : Nadia

Sekolah Menengah : Nad (kawan2 + cikgu yg close with me),Nadia (cikgu2 saya)

Universiti Malaya : Nadia

IPG KPM : Nadia,Nadiah..

**sesungguhnya saya sgt suka org gunakan nama penuh tuk panggil nama saya..because nama merupakan satu doa!..:))..it’s bring a lot of meaning for me~


8) Tag lagi 3 orang

1. Balqis Shafiqa Jaafar

2.Encik Pena Berkala

3.Nurul Harnani Kasmari


9) Siapakah orang no 1 kepada anda?

Balqis Shafiqa Jaafar : follower yg tak pernah jemu communicate dengan saya,since I’ve being her first follower until now..:)

p/s : Moga ukhwah berkekalan!..^_^


10) Katakan sesuatu kepada orang no 2

Encik Pena Berkala,terima kasih kerana selalu memberi komen!..:)


11) No 3 ada hubungan dengan siapa?

I guess...hmm..macam ada jek..hik2..:p

(maap ye kak Nani,jika salah meneka!.hihi..:p)


Fuhh..wa akhiran!..:)

Seronok jawab soalan dari Dr. Cinta nih..haha..:p

p/s : Kepada yg di'tag',terpulang kpd diri masing2 sama ada untuk menjawab tag ini atau tidak mahu..:)..sekadar suka-suki...hehe


diari pengarang : release tension sat..

Saturday, April 17, 2010

Refleksi : Kan Dah Kata,Jangan Tidur Waktu Senja!

Hadirkan ruang untuk refleksi dirimu,Nadiah**

susah sgt nak refleksi diri..konon2 busy,not having so much time to do that!..huh!..alasan semata-mata!...

Saya mengaku dgn jujur sekali bhw..sudah byk kali terlanjur tidur pd waktu senja..isyh3...*adehh..anak dara sape nih?..huuu~
byk kali juga sudah mencuba untuk melatih diri, JANGAN TIDUR PADA WAKTU SENJA,NADIAH!...tapi?hampir saja putus asa tuk terus motivasikan diri..nasib baik sy tidak hidup sendirian dlm dunia ni..kalau tak??tidur selama-lamanya??,...hmm~

*credit to my r0ommate, kak Wanis,cz selalu gerakkan sy tuk bangkit dari lena yg sia2 itu..adehh..


Tak senonoh betul..isyh..
[Bagai membuka pekung di dada]..bukan pe,sy harap dgn cara ni sy dapat refleksi n koreksi diri,sekaligus menyampaikan seswatu yg sgt ingin dikongsikan bersama,utk tatapan pembaca dan penyokong sekalian!..:)

PERKARA : TIDUR YANG MELEMAHKAN AKAL
  1. Tidur selepas Subuh [iaitu pada awal-awal pagi]..
  2. Tidur selepas Asar [lepas Asar,waktu senja pula akan berlabuh.?.that's why laa..]
  3. Tidur di bawah cahaya matahari [wlpn hanya sebahagian drpd badan terkena cahaya matahari]
  4. Tidur yang terlalu banyak.

Anda semua pasti pernah mengalami,apabila terjaga saja dr tidur pd waktu pagi atau senja,otak anda menjadi bingung buat seketika dan tak dapat membezakan adakah waktu tersebut adalah pagi atau senja!

Kenapa jadi camtu ye??

Sebabnya,tidur pada waktu2 ini dipercayai boleh melemahkan akal dan pengamal perbuatan yg tak elok nih akan mengalami kegoncangan dan gangguan saraf!

**Persoalan telah terungkai!**

Maknanya..wahh...dah berapa byk kali otak sy mengalami gangguan!..huu~
I'm sorry Mr Brain!

UMMI selalu pesan,jgn suka sangat tido after Subuh..Ummi sgt tidak suka!..NENEK pula kata,tak elok tido after Subuh,nanti rezeki kurang [macam kata pepatah,lambat bangun tinggi rezeki!]..nenek pun ada btau,tak elok tido petang2@senja2..ha,lagi satu,nenek kata tak elok jugak tido siang lama2!..beliau berkata,org dulu2 tak selalu tido siang,bab tu masa zaman2 dewasa dorang,dorang tak cepat dpt sakit,mcm orang sekarang ni..huhu.

USTAZ pulak pernah bg kuliah,orang yg tido lama2 sgt @ tido overdose ni,sama je macam org mati..adehh..mknanya,kalau org tu tido lama2 sgt or suke tido lebih dari masa yg dihadkan,ha..tak lama la tuu...

Kan elok kalau ikut cakap orang tua!

Jadi,mulai saat ni,saya mesti buang tabiat buruk tersebut!!!...
(malunyer..heee~)

DISIPLIN DIRI : TINGKATKAN!
NAFSU : SILA KAWAL!


"Semoga terkesan ke dalam JIWA"



diari pengarang : keep trying Nadiah!chaiy0k!..

Buat Julung-Julung Kalinya!..

Hari Jumaat.
Cepat je masa berlalu.Rasanya spt baru semalam sy menempuh Isnin!..
hmm,mahu tak mahu,kene la juga terima..:)
[diri ni je yg malas nk lakukan pelbagai perkara]..*adehh..kena sbijik.."

Sungguh lesu,kerana berjaga malam kerana ingin membina teratak baru..haha..:p
dan ini hasilnya!...
[pinky,pinky,pink!..hmm,pasni perlu cari warna lain!..haha]


pulang shj ke bilik,trus sambungkan broadband,dan mula berjalan-jalan di alam maya...
Fuhh..melihat sesuatu yg baru,dan ada sokongan serta teguran..sangat melegakan hati..:)

Jenguk2 teratak baru..scroll down ke shoutbox,ada tag!..haha..I like..
segan juga,cz she put my name as "Sweet First Follower"..:p
dan buat julung2 kalinya sy dapat award!..hehe
SYUKRAN JAZILAN!..

"Gorgeous Blogger Award"



**owhh..so sweett..:)**


Menurut pemberi award ni, ini hanya khusus buat Hawa's bloggers n Hawa viewers only..hehe

Jadi,ingin skali sy memberi award ini kpd :

Balqis Shafiqa
Ummu Ammar
Izzati Hazirah
Wadah Murabbi
Cikgu Fida..:p
Kak Zuely Hebat..*hehe

dan kpd followers yg bernama WANITA a.k.a PEREMPUAN / AN-NISA'..jgn ragu2 tuk mengambil award ini sbg hadiah dr saya..!

trimaz atas perkongsian ini,wahai pemberi award!..:)


opss.....sedang berjalan2,hampir terlepas pandang..ada juga award dari Fezz Anna..!..:)
terima kasih!..
(sila ambil satu juga,jika mahu..^_^)



diari pengarang : *berjinak-jinak..**Biar ringkas asalkan berisi!..:)

Friday, April 16, 2010

Sibuknye...!!..


salam semua...maaf sgt2..

aduhh..sdg menghias teratak buruk sy....maaf sgt jika susana tak sdap dpandang....

kecil!
serabut!...
huhu~~

jika ada siapa2 yg sudi memberi komen,sila la suarakan pendapat anda di teratak buruk sy ini,ok?...:)

makaceh sume!..^_^


diari pengarang : stiap yg kita lakukan pasti perlukan pengorbanan!..huhhh~

Arigato Balqis Shafiqa Jaafar!!..^_^

Salam buat semua..

lama sungguh tak letak entry baru...
rasanya entry kali ni sedikit berbeza...

atas idea yg diwar-warkan oleh adik blogger sy, cik Balqis Shafiqa Jaafar,sy rasa sgt teruja tuk postkan entry ni..:p

"Apakah Barang Kesayangan Anda?"


hmm..buat masa ni...:



Butir2 Lanjut?Sila baca...:p


Nama : 1. My Cutest Clock
2. My Lovely Bangle

Warna : 1. Green
2. Silver

Harga : tak mahal langsung..haha...:p
1.≤ RM10
2. RM 7

Tahun pembelian :
1. 2009
2. 2010

Tujuan pembelian : 1. Sgt memerlukan jam loceng pd ketika itu,dan akhirnya kami dipertemukan..dia sangat comel!!...^_^
2. Suka2...kerana dia sgt chantek!..:)

Specially Tagged For:

Balqis Shafiqa Jaafar
Izzati Hazirah Mohd
Cahaya Malam
Fatayatul Islamiyah
Wadah Murabbi
Kak Fida
Gadis Baju Kurung
Aminah Kamilen
Kak Wanis
Sufiyyah Zulkifli
Cik Bella
Dr Cinta
Encik Pena Berkala

dan special jg tuk sekalian pembaca!!....:))





diari pengarang : To all bloggers,keep blogging dgn jayanya!..To viewers,jgn lupe follow..:p...trimas atas kesudian membaca!..:))

LinkWithin