Tuesday, June 21, 2011

Tutup.

Assalamualaikum.

Oh, macam ni rupanya alam maya yg dah sekian lama sy tinggalkan. Makin ramai yg celik IT, makin ramai yg berblog sana-sini, fb pun, mungkin dah diupgrade lagi. Dan makin ramai pulak yg jd penggodam yg berjaya. Eh? Hehe.. Emm, Seriously kekok bila dah lama tak bukak lappy.

Sebenarnya tah kenapa after exam lepas, dah tawar hati nak bukak lappy, berblog sana-sini, ber fb setiap hari. Malas. Penat. Letih. Sia2. Huhu Memang ada baiknya nak on9 nih. Tapi entahla. Kuasa dari mana tah yg dtg tibe2, membuatkan sy sgt malas utk membebel, mengarut dan sebagainya lagi. Malas. Mungkin tu faktor terbesar.

Ya, memang setiap dari kita ada tugas yg perlu dilaksanakan terutama sebagai khalifah Allah di muka bumi. Tapi entahla. Berat je rasa bahu ni nak memikulnya, walaupun memang perkara tu boleh dikatakan wajib dirasai oleh semua orang.

Eh, korang faham ke apa yg aku bebelkan nih? Tak faham? Takpe2. Chillex. Tak kena denda pun kalau tak faham.

Bila dah berat ke arah MALAS, dan tawar hati, maka perkataan TUTUP pun asyik berlegar-legar dalam kepala. Ya, tutup blog ni. Ah, ko bebel2 pun bukan ko buat sume tu. Pandai cakap je. Praktik sekejap2 then tinggal terus. Rasa macam penipu. Yup. Penipu kpd diri sendiri. Huhh.

Dah la. Kata taknak membebel tadi. Buat yg semakin rancak berblogging terutama my rumet, hehe, selamat berblog dengan jayanya lah ye. Makin lawa blog kamu2 sume nih. Moga segala yg terkandung dalam blog tu dapat dijadikan tauladan buat semua. :)

Semoga kita semua dpt mencari apa yg sebenarnya kita perlukan dalam hidup yg sementara ni..Oh ya, selamat beramal ibadah ye dalam bulan Rejab dan Syaaban ni, juga selamat menanti Ramadhan yang mulia. Eh, bukan menanti tuk makan kuih raya, buat baju raya, beli kasut raya, tak. Tapi, nantikan Ramadhan supaya bulan2 yg diberkati Allah ni dapat kita lalui dan hadapi dengan penuh makna...InsyaAllah.. :)


May Allah Bless You All. Wassalam~

Nah gambar nostrils. =.="




diari pengarang : Rileks2...Allah kan ada~

3 comments:

Nur Ilyani said...

Huhu..tma kasih my rumate :) Ade org tlong booster suh berblogging time cuti =) Anyway..syukran jazilan (lme tgu entri bru)

nurIman Abdul said...

yup..Allah kn ada..

ehem2..ulang suara..hehe

turn to me when u need a shoulder 2 cry on..:)

luv u dear.

Bintun Sazali said...

cik nurIman >

I like that. really like...ehehe ;p but I malu U.

biarlah hati yg berbicara, biarlah Yang Maha Kuasa yg mendengarnya..~

LinkWithin