Saturday, August 20, 2011

Salam Ramadhan wa Syawal~

Assalamualaikum.

Fuhh. Fuhhhh..Tiup sikit habuk yang dah banyak melekat kat blog ni. Huhu
Lama sangat2 dah rasanya sy tinggalkan blog ni. Dibiarkan tak terusik, tak terurus.
Takpelah. Rasanya byk lagi perkara yg perlu dijadikan keutamaan.

Bukan busy sangat pun. Cuma "perasaan" nak berblogging, nak membebel, dah macam hampir hilang. Kenapa ye? Entah. Maybe sebab rasa serba tak kena. Kite taip macam2. Dan kebanyakan macam2 tu, kite sendiri tak buat. Ahh. Paling benci bile sendiri pandai cakap tapi tak pandai buat.

I'm not the qualified person to give neither advice nor lectures to others.

Apapun, selamat menggayakan Ramadhan dengan cara yang paling baik dan paling mulia. Kenapa "menggayakan" ek? Yelah. Nak kata menyambut, dah lama Ramadhan datang. Dah nak pergi dah pun. Jadi, saya guna "menggayakan" sebab kite sedang dalam bulan ini, dan terpulang pada kita bagaimana nak imarahkan, bagaimana nak tentukan warna Ramadhan kita. Cewah.

Tengok? Pandai cakap padahal diri sendiri? Huhh. Wallahua'lam.

Dah. Malas nak membebel panjang. Banyak membebel banyak la silapnya. Akhir kata (macam surat pulak) ampunkanlah salah dan silap insan hina yg banyak dosa ni. Semoga kita semua sempat memperbanyak amalan sebelum Allah menarik peluang dan kesempatan kita utk berbuat demikian.

Sesungguhnya dari Allah kita datang, dan kepada Allah jua kita kembali. Semoga hidayah dan rahmat Allah sentiasa bersama kita. Aminn Ya Rabb.


Poskad raya buatan sendiri.


Selamat Menyambut Lebaran,
namun jgn lupakan Ramadhan yg masih bersisa!




Diari pengarang : Sering dilanda keliru yg bisa menjejas emosi. =.="


3 comments:

namaakulynn said...

selamat menghabiskan hari2terakhir ramadhan ni. and selamat mnyambut syawal.

pss,jgn stop blogging!itu yg ptg aku nk cakap.hahaa

Bintun Sazali said...

Selamat juga..:)

Ops, sory. tggu pintu hati aku terbukak semula yerr..haha ;p

Nur Ilyani said...

as salam kak..da lme x apdet blog..huhu..slmat mnymbut ramadan yang bersisa kurng 10 ari n slmt ari rye..jgn sdih ye duk sorg2..hihi

LinkWithin