Tuesday, October 16, 2012

Masalah Rambut?

Bismillah.


Anda sering mengalami masalah keguguran rambut yang melampau? Kulit kepala yang berminyak dan berkuping? Kelemumur? Rambut kasar dan rosak? Ok, di sini, saya boleh memberi cadangan sebagai penyelesaian kepada masalah anda!

Memperkenalkan, Hair Treatment Series yang dikeluarkan oleh syarikat Catalyst Nutraceutical Sdn Bhd. Syarikat ini telah mengeluarkan pelbagai produk yang berasaskan Minyak Kelapa Dara / Virgin Coconut Oil (VCO), yang telah terbukti mempunyai pelbagai khasiat dan kelebihan untuk mengatasi pelbagai jenis masalah kesihatan. Menarik kan? :)

Kenapa dinamakan Minyak Kelapa Dara?

Sebab, minyak kelapa ini diproses tanpa sebarang penggunaan haba atau kimia. Oleh itu, struktur asal dalaman minyak kelapa ini dapat dikekalkan keasliannya, berbanding dengan minyak kelapa biasa yang diproses menggunakan haba dan kimia yang boleh membawa kepada kemudharatan apabila manusia memakannya.

Berbalik kepada HAIR TREATMENT SERIES yang saya sebutkan tadi, apa ye khasiatnya? Okeh, mai sini nak cerita. Apa benda sebenarnya Hair Treatment Series ni? Produk ni sesuai untuk LELAKI dan WANITA tau. Ni dia :



Hair Treatment (botol kecil) : RM 39.90
Hair Revitalizer (botol tinggi) : RM 39.90



Cara Penggunaan :

Hair Treatment :

- Titiskan sedikit Hair Treatment pada tapak tangan dan sapukan 30 minit sebelum mandi.
- Pastikan sapuan terkena sehingga ke kulit kepala / akar rambut.
- Setelah 30 minit, basuh rambut seperti biasa dengan syampu.
- Jika rambut anda panjang, sapuan nipis sudah memadai.

Hair Revitalizer :

- Titiskan sedikit Hair Revitalizer pada tapak tangan anda.
- Sapukan Hair Revitalizer pada rambut anda.
- Jika rambut anda panjang, sapuan nipis sudah memadai.
- Tidak perlu dibilas semula.
- Boleh digunakan untuk kegunaan harian.
- Penggunaan yang kerap akan membantu dan mempercepat proses perawatan dan penyegaran kulit kepala dan rambut.


Kelebihan menggunakan Hair Treatment Series ?

- Merawat kebotakan dan keguguran rambut
- Menghitamkan dan melebatkan rambut
- Mengatasi masalah penyakit kulit kepala
- Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada kulit kepala
- Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala
- Mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya kelemumur dari membiak
- Rambut menjadi subur dan bertambah hitam
- Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya
- Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet matahari
- Menyuburkan kulit kepala


Sebenarnya, masalah keguguran rambut memang dialami oleh semua orang. Normal. Tapi, kadar normal bagi rambut yang gugur adalah dalam lingkungan 50-80 helai sehari. So, biasalah tu kalau bilik air, bilik tidur, bersepah dengan rambut yang gugur. Jangan risau ya ladies and gentlemen sekalian. Tapi pastikan kadar pertumbuhan rambut yang baru lebih tinggi dari kadar rambut yang gugur, untuk mengelakkan masalah kebotakan! Untuk bacaan anda semua, sila klik di SINI. :)

Nak kongsi satu perkara tentang rambut ni. Perkongsian ni saya dapat waktu dalam kelas, ustazah yang bgtahu. Hee. ;) Ni dia :

Jangan sikat rambut dalam keadaan berdiri, seeloknya sikat rambut dalam keadaan duduk. Kenapa ye? Sebab, sikat sambil duduk dapat menguatkan otot jantung. Ada bukti kenyataan ni dari saintis, tapi malangnya saya tak dapat cari bukti saintis tu. Maaf ye. Heee..

Okeh, itu saja untuk kali ni. Sebarang pertanyaan atau sebarang maklumat lanjut, boleh pm/ sms saya di facebook Lydia Catalyst. Semoga bermanfaat! Adios!




5 comments:

Nurul Syafiqah Zailani said...

ko ad???

ngeh3...induksi..rmbut gugur yg melampau ni...cmne..xde duit...bg free bleh???

Bintu Sazali said...

free? lu pikir sendiri! haha ;p

hani said...

amboi...perli ni...
lu pukir sendiri...huhuuuhu

Nurul Syafiqah Zailani said...

kak ton, asl aq komen kua nami hani kt c 2...plek ni plek...

Bintu Sazali said...

mboh? aku pun tak tahu...hee..

LinkWithin