Tuesday, December 18, 2012

VCO : Jerawat Makin Banyak?

Bismillah. 

Ada sesetengah pelanggan yang sudah mengambil VCO (Virgin Coconut Oil) sebagai supplement mereka telah memberitahu kepada saya, bila makan vco je, jerawat makin banyak. Lepas satu, satu lagi tumbuh. Muka berminyak bukan main. Saya pun macam tu pada awal pengambilan vco dulu. Tapi sekarang dah tak dah. Kalau ada pun, sebab lain, faktor cuaca dll. Hee. 

Sebenarnya itu perkara biasa. Lain orang, lain caranya vco ni bertindak terhadap tubuh badan kita. Di bawah ni, ada sedikit penerangan untuk masalah seperti ini. Selamat membaca :) 


Jerawat keluar makin banyak? 
Siap bernanah-nanah?
Rasa gatal dan bintik merah di muka dan hidung?
Ini sebab kesan sampingan atau proses penyembuhan?

Penerangan serba sedikit tentang masalah itu:

VCO / Collagen dari Catalyst adalah diperbuat dari sumber semulajadi. Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan supplement atau minuman/makanan kesihatan ini ? 

Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan VCO/Collagen :

Golongan (1) 
-Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah apabila mengambil supplement.
-adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.

Golongan (2) 
-Yang merasakan tiada apa-apa perubahan terhadap dirinya. 
-adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab-sebab tertentu.

Golongan (3) 
-Yang mengalami masalah seperti ruam, gatal-gatal dan sebagainya.adalah mereka 
-adalah yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Kenapa proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sebegitu ?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.

Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement.

Untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari. Jadi diharapkan dengan penjelasan ini, yang berhadapan dengan masalah ini tidak ragu-ragu lagi untuk terus amalkan VCO dan juga Collagen. 

Sebab kebanyakan customers yang alami masalah ini berjaya sembuh selepas beberapa bulan. Ingat ya, badan manusia sistem hormonya amat berbeza. Ada yang hilang terus, ada yang keluar jerawat sebagai tanda healing process, dll. 


Okeh, done. Kalau ada sebarang masalah berkenaan vco dan pengambilannya, sila pm saya di fb, LYDIA CATALYST atau hubungi/sms 013 7458076. InsyaAllah, saya bersedia membantu anda :)



No comments:

LinkWithin