Friday, May 7, 2010

[1,2,3....peace!!..]: Boleh Ke??...

Salam sejahtera ke atas kamu semua..

Info Baru! : Alhamdulillah,mungkin info ni baru bagi sy,mungkin juga ada di antara pembaca sekalian yg dah lama tahu..tentang Illuminati...

opss!...nanti dulu!..

Tak mahu terus kepada perkara yg sukar difahami..Haa...perasan atau tidak,zaman sekarang ni,jika ada sesi penggambaran yang tidak formal (snap pic tuk suka-suka atau something like that lah..),mesti ada satu perkara yg tak asing bagi kita tuk kita lakukan..iaitu..PEACE!..dan jari kita serta-merta terangkat dan membentuk lambang V...

Pada mulanya,sy sendiri tak tahu,kenapa perkara tu boleh jd kebiasaan...?..[saya pun buat juga!]

Akhirnya suatu hari,ditakdirkan ALLAH,saya tergerak nak baca info-info yg ada dalam Buletin BISA IPG KPM atau lebih dikenali sebagai NISA'.....Sila baca utk mendapatkan penjelasan yg lebih lanjut :


petikan daripada NISA'

Salinan daripada artikel asal :


1,2,3!...Kebiasaannya kita selalu angkat tangan "Peace" semasa bergambar.Tapi anda semua tahu tak rahsia di sebalik lambang "peace" itu?Ok,di sini sy akan berkongsi sedikit mengenai rahsia lambang "PEACE" ini.

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat ( Bekas Presiden Palestin),Richard Nixon dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Lambang kedamaian (peace) pada tangan sebenarnya berasal dari gerakan Illuminati!..Tanda V mempunyai pelbagai sejarah.V adalah huruf Roman yg bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (Pertubuhan Yahudi)..Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda "Law of Fives"(Hukum Lima).

Dalam tulisan Yahudi,huruf V ( Van ) bermaksud "Nail"(kuku).The Nail adalah salah satu tanda rahsia syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala.Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya.Anton Lavey,pengasas Church of Satan(Gereja Syaitan),menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.

Simbol PEACE ini adalah dari simbol kumpulan Yahusi yang anti Kristian ( antiChrist ).Mereka mengambil salib Kristian dan mematahkannya ke atas dan menterbalikkannya ke bawah.Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud "Past"(palang kanan),"Present"(palang tengah),dan "Future"(palang kiri).


*sumber rujukan : http://saint-guerre.blogspot.com/2010/04/secret-sign-peace-symbol.html


________________________________________________________


Alhamdulillah..dapat juga sekali lagi berkongsi..sharing is caring,kan?..:)

Selamat Berfikir,Renung-renungkan,dan Selamat Beramal!...



diari pengarang : Betulkan yang biasa,biasakan yang betul!...

11 comments:

penaberkala said...

biasanya yg suka buat2 peace ni, kebanyakan kaum ladies la kan
br nampak sweet n cute,haha

apepun, thanx
baru tahu pasal ni
new info

Bintun Sazali said...

hahaha...yups..dulunya suka wat camtu..tah pape je kan...:p

penaberkala said...

mungkin sbb terikut-ikut kot
tengok org buat, rasa nk buat
tp rmai je yg still buat lg time bergambar,haha

miss hav0c said...

thx 4 da info ye awk

koru said...

alamak!!ei..jgn lagi la wat menda2 ni..o.O

Bintun Sazali said...

betul2!..ikut2..mula2 suka2..lama2 jd terbiasa..sbb tu la kite kena betulkan yg biasa,dan lepas ni biasakn yg betul!..:)

BalqisShafiqa said...

aqish tak suka buat peace tu!
kalo amek gambar suka tunjuk lesung pipit je.
ades, teruknya!

sis, letak fb faverite ni mcm mana??

Bintun Sazali said...

BalqisShafiqa>
haha..:p
sy tak suka bergambar...cehh...huhu

urmm?fb ni ke?

byk steps la syg...:)
nanti sy tlg cari page tu,cz dah save page dah..link sudah berubah...
emm,tak pun sy send page tu guna e-mel..boleh ke?

Insankerdil said...
This comment has been removed by the author.
Insankerdil said...

salam..
alhamdulillah..baru tau dngn detail skg..thanx for sharing...

ha..ni samala jugak dengan lambang "rock" yang macam tanduk kerbau tu..
samala..dia lambang seperti peace yg diterangkan di atas...

M.a.s.u.r.i said...

hrmmmm....bleh ckp peace tp jgn agkat tgn la...huhuhu...alamak...dh terbiasa plak amek gmbr dgn tgn mcm tue...waaa...takutnya....

LinkWithin