Tuesday, August 28, 2012

Our Last PBS

Bismillah.

Curi-curi masa meng'update'. Hee. Kerja banyak bukan nak buat. Duk berfoya-foya ke kerja ang. Takpe takpe. Sebelum cuti merdeka ni, try buat. Azam ni. Cehh. Cakapp je lebih. Buatnya tak jugak. Wuwuw.

Hmm, actually, PBS sepatutnya dijalankan selama 5 hari. Tapi oleh sebab sekolah ambil cuti pada 16 dan 17 Ogos, maka kami pun bercutilah sama. Seronok la kononnya. Sebab tak expect kena ganti ke apa ke. Sekali keluar PEKELILING, amekauu. Maka secara rasminya, kami perlu juga mengganti cuti tersebut dan mencukupkan kuota 5 hari tu. Hmm. Yang tu, kita sembang kemudian ye. Feninn. Nak fikir transport lg, sekolah mana lg. Haiya. Takpe2. Ada lah tu penyelesaiannya InsyaAllah.

Hah, berbalik kpd pengalaman sewaktu di sekolah. Well, macam biasa, pergi sekolah, tinjau sana tinjau sini, masuk kelas itu masuk kelas ini, buat tugasan itu tugasan ini, tup tup dah 3 hari. Kali ni memang padat lah. Buat kerja dan tugasan pun rasa terkejar-kejar. Ni belum jadi real teacher lagi ni. Fuhhh. -.-

But frankly, memang rasa best lah berPBS dekat sekolah ni. (Oh ya, Lupa mention. Kami berPBS di SK Sri Tangkak, Tangkak, Johor. Anyone yg pernah sekolah kat sini dulu? Ada? Ok, duk diam2. Heee.)

Hari pertama dan kedua, memang pack. Kitorang sedaya upaya setelkan apa yg patut. Plus, nak kena mengajar lg. Ohoo. Sebenarnya TAK BOLEH tau mengajar time PBS. Sebab belum dapat lesen lagi sebenarnya. Tapi dah lecturer bg tugasan ghupe itu, mau tak mau, kena lah juga buat. Terketar-ketar cikgu ni haaa. Bukan reti sangat pun. Sobs. (Malu je pikir balik. Takmau dah jadi cikgu yg "baik sangat". Pengajaran utk praktikum nanti. Heee.)

Well, memandangkan telah berlaku banyak konflik pada minggu ini, jadi, yang menaip ni pun rasa kekurangan idea nak menulis apa lagi. Sebenarnya dah create post ni lama dah, waktu tu mood ok lagi. But something happen dan telah merosakkan mood itu. Erm. Let's not talk about it. #bibirtersenyumhatimenangis

Ok. Takmau bebel lagi dah. Cukup suda. Sila lah jamu mata dgn gambar's ni. Tak banyak yg dpt diupload. Kepada cik Syazwani, syukran jaziiilan atas jasamu mensudikan diri menerima daku sbg tamu di rumahmu. Hehe. And thanks sangat2 sebab jd pendengar dan penasihat yg baik kpd konflik2 yg aku alami. Sobs. Lain kali InsyaAllah I datang rumah U lagi. ;p

Dah. Sila layan gambar.


Perhimpunan Pagi 

Hari ke-3 ; Majlis Khatam al-Quran

Manfaatkan harta sebaiknya. Heee.

Gambar raya. LOL. ;p
(From left : Syamsuri -IPG Ipoh, Tn Hj Mazlan-GB, si comot-IPPM, dak Wani-IPRM, Ain Rahman-IPG Ipoh)

Nah cik syazwani. Nak sangat kan pose macam Irine. Haha. *muntah hijau :p 


Apa ni? Takdak kaitan. -.-
Produk-produk VCO from Catalyst. Hee.


Sekian dahulu.
Kepada pembaca dan kawan-kawan sekalian, maaf andai ada silap dan salah sepanjang perkenalan. :')
Adios!


7 comments:

iamtain said...

EH! Ade gamba kite la! Hahaha. Hai Nad :D

Bintu Sazali said...

iamtain :

uiyt3, memang gambar awak la tuuu..hihi ;p Hai hai :D

iamtain said...

Hahaha. Hai :D

LynnAiza said...

ala jeles ko jmp wani. dah berzaman tak jumpa budakkecik tu. eh kau ponnn. hahah. nnt jommm la keluar sesamaaaa semuaaa.. ;p

Aziani Zolman said...

SK Sri Tangkak? Dulu orang kampung guru besar sekolah tu. Baru pencen tahun lepas kot. ^^

Bintu Sazali said...

LynnAiza :

jommm!! wa manyak lindu maaa!!

Bintu Sazali said...

Aziani Zolman :

A'ah, SKST.. :)

LinkWithin