Monday, April 23, 2012

Marry You?

Assalamualaikum.

Awat nya tajuk gelimat malam2 ni? Oh silap. Awal pagi. Emm, saja, nak hilangkan ngantuk. Lagipun memang dah niat dari haritu lagi nak post entri yang ni. Alah, lagipun siapa lah yg kisahh...ye idak? Hehe. -.-

Emmm sejak masuk 20an ni selaluuuuuuu sangat orang duk cerita bab kawen. Orang sekeliling, orang terdekat, n myself and I, too! Oh I mean, monolog dalaman lah, lebih kurang. Em, tapi...ada apa sih sama "kahwin" ?

Tipu nau le kalau cakap taktau kannn. Perkahwinan - satu cara untuk mengHALALkan yang HARAM. Juga merupakan satu ibadah kalau niat kita tu betul. Kalau setakat nak kawen tuk puaskan napsu, baik takpayah. Kawen dua tiga pulak tu. Then anak bini terabai. Salah tu bang oii. Kena lah tahu hukum hakam sebelum buat sesuatu. Jgn main redaaahh je. *sory. Emo!

Oh ya. Saya bukanlah seorang qualified person utk bercakap tentang soal kahwin ni. Almaklumlah. Diri sendiri pun dhaif. Serba serbi kurang. Calon pulak? Wallahua'lam. Maka, siapalah saya utk bercakap banyak tentang semua ini ? Uhuk3...-.-

Err. Apa motif post ni sebenarnya?


Ok ok. Just terkenang satu soalan dari Izzati, kenalan waktu pergi ke HOM Jumaat lepas :

Izzati : Nanti akak nak kawen dgn cikgu2 jugak ke, atau dgn Herbalifers jugak?
Aku : Emm...wallahua'lam. Itu yg kite tak tau. -,-


Yeah, that's make me think. Not so serious, but serious lah jugak. Tapi...siapalah kite ni nak cakap pasal jodoh an. Takpelah. Kalau ada rezeki dan ada jodoh, adalah. Sob3.

Eh tapi kan. Herbalifers pun best jugak kan. They're positive, motivated, tak skeptikal, dll! Wuhuu. Paling penting, tahu jaga kesihatan. Haha ok fine. Aku tak cakap pun nak kawen dgn org Hlf. Ok dah dah. Stop. *ceria je kan tangan kau menaip. padahal hati? Only Allah knows.

Dahla. Macam takde kerja sangat. Padahal asgmnts berlambak tak setel lagi. Konon nak buat time management. Tapi habuk pun tarak. Haiya. Kalau mcm ni mana boleh kawen awal! Haha. Ok tak lawak. -.-



*I've recently updated my other blog. Do kind to visit ye? TQ :)

Adios!




No comments:

LinkWithin