Wednesday, July 21, 2010

Aduhh..She Touched My Heart!...♥~

Salam sejahtera!...

Owh...m0od agak terkejut + touching + blushing+ happy + little sad..dan lain-lain...

Kenapa?

.Emm..actually...tadi ada seseorang call saya..I am busy with my group discussion.Tak sempat nak tengok handphone..Bila balik ke bilik,check hp..Ada mesej dan missed call..

"Just nak cakap,td mak org kirim salam kat awak.Sory ganggu."

Erkk..betul ke ni?...

After making a phone call..Baru percaya...

Hmm..terharu..Touching,sebab ada jugak orang ingat kat kite...huhu...

Dia kata,time dia borak-borak ngan mak..mak tanya,how was our relationship?...Then dia terpaksa beritahu hal sebenar kat mak..Rupanya selama ni mak belum tau yang saya dah takde apa-apa hubungan langsung dengan seseorang yg bernama "dia" ni..isyh2...

Mak dia marah..."Kenapa dah tak dengan Nadia lagi?..Mak tengok ok je..Baik je budaknya..bakal cikgu pulak tu"..Erkk..sampai camtu sekali...Aduhh...touching sangat...Tapi..once I have made a decision, saya tak boleh nak tarik balik!...

Ini bukan hal suka tak suka..
Tapi ini berkait rapat antara dunia dan akhirat..
Antara Allah dan makhluknya...

Ya..saya tahu..walaupun Mak redha hubungan kami,tapi tak guna kalau ALLAH tak redha!...



diari pengarang : sgt touching..I'm sorry Mak....:(

8 comments:

penaberkala said...

semoga jodoh kalian panjang
bertemu di jinjang pelamin
dgn ikatan dan lafaz yg sah
amin

Bintun Sazali said...

penaberkala> haha...takde mknanya bro...

sy takde affair ngan sape2 lg dah..serik~

iqbalsyarie said...

erm...terharu membaca ayat last...sgt betul.apa guna redha manusia kalau Allah tak redha..tahniah~ bagus blog ni..suka baca~ Post baru:Ini baru mukaddimah aje

klo tak busy,dtg la ziarah ya

Bintun Sazali said...

iqbalsyarie> syukran saudara...Hmm...mudah2an Allah tak pesongkan hati kita sume selepas mendapat hidayah-Nya...aminn~

si[jari] telunjuk said...

betul ke taknak nih???da nekad ke??

papehal pon, pilihan di tangan anda.

~berdoalah selalu~~

:))

Bintun Sazali said...

si[jari] telunjuk >

isyh..soalan cepu cemas tu...hehe..:p

insyaAllah,akan sy pertahnkan pndrian sy..lgpun..si dia tak memahami kenapa sy tinggalkan dia...

mudah2an dia mengerti...

syuQ said...

kalo dah di tentukan nadia ngan dia..mmg x kemana.

bercinta selapas dah halal lagi best (^^,) insyaAllah

Bintun Sazali said...

kak Syuq> uish akak ni..haha..tak mungkinlah..dia pun da isi kekosongan tu ngan org lain..cuma Mak tak tau..
(agak2 Mak berkenan tak dgn yg baru tu...she is definitely different with me..huhu)
hmm..entahlah kan..:(

tp,in fact,mmg bercintun dgn yg halal is the best!..:)

LinkWithin