Tuesday, July 13, 2010

Apa Lagi Alasanmu??!

Salam sejahtera buat semua......

How's life?

Getting better or getting worse?

Hopefully,all of us were living in a healthy condition..:)


Hmm...maaf..lama sangat rasanya tak paksa jari-jemari menyusun tari di atas papan kekunci laptop kesayangan ni...Alasan?...Hmm..rasanya kalau bagi alasan pun,macam tak logik.Jawapan utama..mudah sahaja....MALAS.

Di library pagi tadi, saya melintas di belakang seorang senior.Khusyuk beliau menaip.Pantas.Tanpa ragu.

Siapa?

Kak Sara..:)

Seorang senior yang nyata sekali bukan pemilik kedai kek..hehe...Hmm,rasa macam nak terjah,tengok apa yg ditaip...Tapi,owh....itu bukan urusan saya..Untuk apa mengganggu orang lain kalau diri sendiri pun sedang tergesa-gesa?..Huhu....


Hmm...bila terfikir balik...ramai sebenarnya yang dah bagi sign,suruh update blog...Kak Syuq,antaranya....huhu...sogan eden....Nampak sangat teman ni pemalas..ye idak?...Entahlah...

Hangat-hangat tahi ayam?

"Entah.."

Memang dah tak mahu uruskan blog ni?

"Entah.."

Mahu berhenti sebar ilmu dan dakwah???

"..........."


Apa lagi alasan kamu Siti Nadiah?

Teman saya,Izzati...selalu ulang ayat Hilal Asyraf..."Serahkan alasanmu kepada ALLAH.."

Membuatkan saya terkedu..Hilang segala bicara.....

Izinkan saya berundur seketika.........Memang saya akui...Ilmu tak banyak dalam jiwa....tapi..insyaALLAH....selagi diizinkan untuk menghirup udara yang ALLAH beri di dunia ini,saya tak akan berhenti..........~


p/s : Kurang membaca,kuranglah ilmunya!!...




diari pengarang : Bila ternampak pasangan bermaksiat petang tadi...hati pilu,pedih.Apa peranan saya sebagai makhluk Allah?Bukankah tujuannya utk saling menasihati???...Iman hanya senipis kulit bawang...Mampukah saya terus menapak ke hadapan,dengan semangat yg hanya sedikit cuma......?????.............:(

4 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

hihi..lama ye x update.kekekeke
imy sis..

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, sis.
relax ye.
manusia memang perlu rest.
maybe ada runag untuk kumpul bahan.
btw, fb-ing k!!!

Izzati Hazirah binti Mohd said...

salam..wah eden pon traser gak..agak lme gak x update blog..huhuu..weyh ayt "BERIKAN ALASANMU PADA ALLAH" tu peringtan buat org khasnya tau..jgn traser..ang trkedu??huhu..sory3..aper2 pon smer2 kta truskn prjuangn di alam maya nie....

LinkWithin