Tuesday, March 15, 2011

Perlu ke??

Salam sejahtera buat semua!

Hmm, lama lak stop blogging. Entah nape?
Skali lagi, lack of idea, maybe?
Owh tak tak. Saya hanya nak bg laluan pd bloggers lain tuk terus berblogging dgn jayanya tnpa adanya saya. Err, sebenarnya itu pun bukan alasannya. Huhu.

"Entah."
My best answer.
=.="

Okeh, currently, sy sdg bercuti di rumah. Alhamdulillah, dpt gak pulang bercuti dgn selamat setelah diasak dgn beban tugasan yg sebenarnya sedikit tp jd byk sbb wat last minute tu. Huhu.

Kelakar lak bila teringat balik.
Sebelum cuti hari tu, if de sapa2 tanya,
"Kak, bila balik?"
"Nad, ko bile balik?"
"Nadia balik bile?"
Jawapan sy yg paling popular,
"Entahla..Tak sempat pk nk balik pon..Sob3.."

Haha. Okeh, tu semua gara2 asgmnt!

Tapi jgn salahkan asgmnt tuh. Salahkan diri sy sendiri sbb MALAS sgt nak wat kerja. Bajet kerja lain byk sgt la kot? Huhu. Cemburu sangat3 bila tgk dak unit lain rileks je mggu nk balik kg tu. Sedih pun ada. Tp apakan daya. Sob3..

Actually, bila kami reflek balik,mybe mggu sebelum tu hari2 kami de dscussion, presentation, dll, yg membuatkan kami tak punya masa tuk uruskan asgmt yg ada tuh. Mungkin jugak an? But,still..That's not an excuse!! Huhu. Camna la nk jd student cemerlang if tak dpt nk urus masa dgn baik? Isyh3..

Okeh, let bygone be bygone, and let's make it as a lesson for the future! ;p

Sebenaqnya ceq tak tau nk bebel pa. Biasala. Ilmu kurang.
Asyik duk berangan ja. Mana ilmu nk masuk. Isk2..

Minggu depan nak pi PBS @ SBE kat sekolah.
That acronyms are stand for :
PBS = Pengalaman Berasaskan Sekolah
SBE = School Based Experience

Sama je dua2 nih. Bahasa je lain2. Tak sabar rasanya nak pi skolah! Sekolah rendah I dolu-dolu tuh.. Isyh, sogannya den. Cikgu2 zaman saya dulu pun masih ada lgi kat sana. Cikgu yg sy geruni pun masih lg kat sana. Aduihh..Cikgu, maafkan daku yer..Hehe. Maklumla, dak nakal takmo wat kerja skolah. Asyik kena tampaq ja. Sob3. Padan muka kau.

Tp cian la pulak tgk skolah. Rindu suasana dulu2. Sekarang skolah da lain. Dan pembangunan tak terancang. Eh,bukan tak terancang, tp manusia hanya merancang, Tuhan yg menentukan. Huhu. Dah berapa lama bgunan 4 tingkat tu dibina. Tak siap2 lagi smpai sekarang. Hari tu masuk skolah sat, tengok2 kawasan skolah. Sedih bila tgk byk kwsn terbiar, semak sana-sini kat tempat bgunan baru tu nak didirikan. Hmm, sabar ye adik-adikku, msti bising an kat sana. Nak study pun susah cz terpaksa pekakkan telinga drpd segala pencemaran bunyi tuh. Hmm...

Opss, sorry taw. Bukan nak mengata, hanya nk bercerita dan meluah segala..Huhu ..Sebab tak tau nk cite pe. See? Cara menulis pon tak ilmiah. Nampak sgt menulis tak bertujuan. Sorry la kpd sesiapa yg sudi membaca or yg dah terbaca tu. Huhu

Ok. Hanya setakat ini.
Wassalam~


Perlu cas fizikal dan mental secukupnya!






2 comments:

ms ct said...

nad!! wat kt seri maimon ke??
kem salam cikgu yg kenal esp: cikgu jamaludin,cikgu hadznin,cikgu azizah n mne2 cikgu la...hehe..
saje nk susahkan ko..huhu
anyway good luck!!

Bintun Sazali said...

hahha ;p
adui...segan tol aku! :D
InsyaAllah ain! :)

LinkWithin