Friday, March 18, 2011

The Rock is Cooking eh?

Assalamualaikum everyone!! :)

Apa khabar diri anda hari ni? Owh ya, apa khabar iman? Apa khabar fizikal dan mental? Semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja? Alhamdulillah :)

Diri yg menulis ni? Entah. hmm~

Okeh. Ops, awatnya dengan The Rock lak tuh? Tak pasal2 glamour lak kat cni..huhu. Ceq pinjam nama sat naa..Hehe

Actually, nak cite tentang MEMASAK. Siapa kat sini yg suka memasak? Angkat lappy! Huhu. Okeh abaikan. Ramai yg suka memasak an? Tau dah..Saje je tanya ;p

Ada org suka makan, tapi tak suka memasak (teman ler tuh) dan ada org lak suka memasak dan juga suka makan! Sebab tu beliau rajin memasak. Hehe. My Ummi pernah cakap, biasanya org yg badan "sihat-sihat" nih suka memasak. Kejap-kejap nk masak itu. Kejap-kejap nak masak ini. Sebab beliau nak makan. That' why la perlu masak an? Ke ada cara lain? Err..beli kat kedai? Ok. Suke ati kome lah. Huhu =.="

Tapi ada je org yg suka memasak tapi tak suka makan. Erm takpe2. Suka hati kamu semua lah. Kalau saya nak wat survey la, antara LELAKI dan PEREMPUAN, sape lagi pandai memasak? Korang rasa vote yg paling tinggi akan berpihak pd siapa? Pada lelakikah? Atau perempuankah? Atau..balance?

LELAKI : Masak cincai, tp sedap dan menjadi!
PEREMPUAN : Masak nak perfect, tp selalu tak jadi!

Eh, betui ka statement nih? Heheh. Ok, jangan guna pakai statement di atas yer. Marah org ramai t. Silap2 boleh mencetuskan pergaduhan. Huhu. Ini statement, saya je boleh pakai! Ditujukan khas untuk SAYA. :p

Pasai apa? Pasai...saya tak pandai memasak lah. Aduh. (Ok cepat2 reject awal2! Ngeh3) Okeh sila abaikan lagi. =.= Erm, bukan tak tau memasak, cuma tak puas ati la sebab tak dapat memasak sesedap UMMI dan NENEK. Huhu. Sedih sedih :(

Entah kenapa tetibe nak post entri camni. Sebab jelous dengan abang kot? Haha. Perasan tak, lelaki, kalau masak cincai tang mana sekalipun, masakan tu tetap sedap. Sebab depa masak main suka hati dan suka perut. Huhu. Yeke camtu ek? Tak pernah tanya lak mereka2 nih. Tapi jujur nih, saya puji anda yg bernama LELAKI sebab biasanya lelaki pandai memasak. Chef2 pun ramai je lelaki. Tukang masak kat kedai?Pun lelaki. Tahniah kepada anda. Okeh, cukup2la bangga tu ek? hehe

Tapi biasanya, lelaki ni suka memasak je. Tak suka kemas2. Haiyaa. Dah masak sodap2 tu ekau boleh pulak tinggalkan segala perkakas camtu je. Huhu. Eden jugak ler yg kena kemas. Takpe2. Small matter la der. :p

Ok la. Malas nk membebel lagi. Letih.

Kesimpulannya, abang, thankz ek cz ko masak memang sedap! Heheh
(Tak memasal. Huhu)




diari pengarang : Bila lagi nak glamourkan ko kalau bukan di sini. Cehh. =.=

12 comments:

~Dr.CiNta~ said...

owh abang dye eah? bile nak kenalkat dr cinta? hehe

*gatai sat

Anonymous said...

the rock pun pandai masak taw,hehe ~

Bintun Sazali said...

dr cinta >

haha. ni sedang kenalkan la ni..auww hahah :D

MerPati tErbAng MenCarI ...... said...

o0o0o0..
eh.. post ni best.. tapi.. yang paling best.. gambaq kat bawah tu..
jadi ini la encik mesir yang anda ceritakan itu? hahhaa ;p
gurau2 sudah.... ;p

Bintun Sazali said...

the rock >

eleyy..tu kite tau la..lama da tau..;p

Bintun Sazali said...

cik merpati >

amboi3..nmpk gaya sy kena cabut semula gambar kt bwh tuh..hahahah :D

a'ah itula beliau..:)

Nur Ilyani said...

as salam..amboi kak..nak propose cik abang ke??hehe :)

Bintun Sazali said...

propose? adakah kamu nk kata "expose" sbnrnya? hehe

azalia hjsalleh said...

ala kalo dh lapa , apa pun akan jd sedappppp ;)
pe pun x leh lawan air tgn mak kita kankan?

Bintun Sazali said...

azalia >

waa..siap komen..terharu nih ;p
emm, btui3...setuju sgt2!!! :)

CIDUT CIPUT said...

hahaaa..ni kes abang ko suruh buat publisiti kat blog ke?? ;))

Bintun Sazali said...

dot > haha ;p
taklah! dy tak bg ak upload gmbor dy kat blog!! hehe jahat nih :D

LinkWithin