Tuesday, February 7, 2012

Cinta Tak Perlu Dipaksa

Assalamualaikum.

Wahh. Ni apesal cintan cintun bagai nih? Sengaja.. Saja nak share satu lagu lama. Orang kata apa? Evergreen? Hah, lebih kurang gitu la.

Emm..rumet saya pernah cakap dulu-dulu dalam fb, sebelum dia jadi rumet saya, katanya setiap lagu yg dia post kat wall tu ada cerita yg tersendiri. Agak-agak lagu ni ada kaitan tak dengan diri yang menaip ni? Lalala #


Cinta Tak Perlu Dipaksa
by : Budak Kacamata

Jikalau telah tersurat
Aku jadi milikmu
Tiada siapa yang dapat
Menghalang kenyataan itu

Hanya serah dan berdoa
Moga tiada bencana
Mengiringi perjalanan kita
Moga tersisih noda

Ku berjanji dengan sepenuh hatiku
Kan memahamimu
Tidak sedikit pun akan kusakiti
Hati dan hidupmu

Tidak mungkin itu sekali terjadi
Oh tidak mungkin...
Tidak sekali kan ku berubah hati
Berubah janji...
Kuharap engkau pun sama

Jikalau ku tak peduli
Itu bukan maksudku
Untuk melepaskanmu
Tinggalkan dirimu

Hanya ingin beri mu
Tenang dan kebebasan
Kerana dalam cinta
Janganlah terpaksa


Sebenarnya terdengar lagu ni dalam bas waktu nak balik ke negeri orang ni. Baru first time dengar. Bukan minat sangat. Tapi...macam yg saya mention kat atas tu, ada ceritanya yg tersendiri. Emm. Biar je lah...

Ok, sambung buat kerja. Bertimbun-timbun tak pernah beres, entah bilaa nak habis. -,-  Adios~









Diari pengarang : 13 Tahun Mencari Cinta? Hehh...Terima kasih Fatin..:)

6 comments:

lynnaiza said...

woot.jiwang much nad eh?hihi.

pss,13 tahun mencari cinta.macam tauuu. ;p

Bintun Sazali said...

hahah ;p act, aku tak penah dengor cite tu..aritu ngobrol2 sama fatin, dia yg citer...:)

Miftahun Najah said...

=)

Bintun Sazali said...

hehe ;)

Haura Malina said...

lirik cam best, tapi tak pernah dengar ag. Huhu

Bintun Sazali said...

Haura Malina :

sebab ni lagu lama kak..:) Kalau lagu lama memang lirik dia best, ada motif dlm penyampaian lagu, bukan cam lagu zmn skrg. Huhu

LinkWithin