Friday, February 3, 2012

Lagi-lagi, Kahwin!

Fuhh.

Sepanjang duduk bersebelahan dengan golongan 'akak-akak', puas menahan telinga dan mulut. Mana taknya. Depa sibuk bercerita tentang masa depan. Ye, perkara masa depan yg sangat suka diborakkan oleh gadis-gadis, -perkahwinan- Huhu

Aku sebagai seorang yg pasif, just duduk diam, kaku dan bisu. Bukan sebab tak mahu bercampur. Tapi sebab sakit kepala, mengantuk dan sebagainya. Macamlah petang tu ada buat kerja berat. Mengada je. Haiyaa..-,-'

"Aku kenal dia kat fb. Entah, camna boleh kenal. Time nak apply program ni la aku kenal dia, sama-sama apply."

"Takpelah. Aku tak nak lah bercinta dulu. Nak cinta lepas kahwin!"

"Ala, kita duk sini setahun setengah je kan.. Tak lama. Lepas ni kahwin la,"

Ok, aku tak faham dengan betul sebenarnya. Tapi intipatinya aku faham. Ye, umur seperti mereka, memang dah layak sangat dah cakap-cakap tentang perkara-perkara camni. Eh, rasanya baya-baya aku ni pun sama je. Kan kan? Aku tak terkecuali. -,-

Bak kata ustazah pagi tadi, memang, bila sebut tang kahwin, memang semua suka. Sebab apa? NAFSU KITA SUKA. Well. Itu kebenaran, dan tak ada apa yg perlu diselindung lagi. Isn't it? Aku sendiri pun, ada kisah yg tersendiri. Kau ada? Mesti ada, kan? Tapi biarlah. Biar kita dan Pencipta shj yg lebih tahu. *padahal kalau ada anything happen, terus je nak update lah hape lah. Cakap tak serupa bikin punya org -,-

Emm, dah. Tak ada idea nak membebel. Sakit kepala memaksa otak mengurangkan aktiviti berfikir secara kritis. Cehh. Alasan je tu. Seni berblogging kian lama kian pudar sebenarnya. Makin lama makin tak tahu camna sebenarnya nak menaip supaya org boleh faham dan terima. Tapi takpelah. Who cares, right? Bukan ada org baca ponn...Lalala~

Dah sedaya-upaya menyingkatkan perenggan, tapi masih juga berperenggan-perenggan. Haisyh..-,-
Sekian dahulu, adios~



-promote!-
Hey, don't judge a book by its cover, okeyh?








Diari pengarang : Rasanya bila ye?


6 comments:

lynnaiza said...

wuhuuu.nad.cepat2 ye.tak sabar aku nak makan nasi minyak ko.ahakssss.. ;p

Bintun Sazali said...

Cett!!... Haha :p

famanis~awar said...

ustaz Fuad punya buku ke
??

Bintun Sazali said...

Isyh, bukanlah kak...:) Kite pun tak kenal siapa penulis ni, tp best seller katanya. biasalah, tajuk pun catchy. Hehe :)

famanis~awar said...

ohh yeke...tgk nama tu mcm betol dah...huhu

Bintun Sazali said...

ust fuad kite bin johar lah kak..hehe ;)

LinkWithin