Sunday, November 20, 2011

Dreams Come True!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah! Hari ni selamat sampai rumah!! :) Dan hari ni jugak, macam-macam benda yg dah terjadi. Thankz to botak yg tolong angkat barang2 kite time nak balik. Sory cz membebankan. Huu. Thankz jugak pd mana-mana pihak yg terlibat secara langsung atau tidak langsung dlm proses I nak balik ke rumah ni. Cehh. :p

Pernah tak korang terfikir something/angan-angan yg korang rasa nak sangat-sangat jadikan sbg realiti? Kalau bagi aku, banyakk! Dan salah satunya, meet with Fatin Liyana, the famous beautiful gorgeous pretty blogger a.k.a a doctor-to-be tu!  Hehh. Macam kelakar je kan? Tapi siyes, baru je dlm 2 minggu lepas terfikir, camne ek agaknya kalau terjumpe dgn FL ni secara live? Hohoo Tak terbayang. Memang tak terbayang. Sebab macam tak mungkin berlaku.

Tapi hakikatnya, baru je petang tadi terjumpe akak yg comey lote nih. Subhanallah! Seriously, memang kak FL ni sgt cantik, comell sgt2! Rasa mcm nak tumbuk! Haha. Sebenarnya kak FL otw nak pi kenduri kat rumah kawan dia kat BP ni. Baru first time sampai ke BP. Kelakar je akak ni, seronok sgt ngobrol2 sama dia sihh. Hehe. Rasa macam dah lama kenal. Happy go lucky and peramah. :)

Sebenarnya mula-mula tu segan nak tegur. Yelah, I segan tau kalau jumpe org2 femes n lawa ni. Maklumla, I ni bukan siapa2. Cehh. Ayat macam pe je. Tapi bila difikirkan balik, "weyh! Ini macam mimpi! Kak Fatin Liyana dah depan mata, bila lagi boleh terserempak camni?". Oleh sebab keinginan yg kuat utk bertegur sapa dgn bakal doktor jelita ni, so aku decide dgn nekadnya utk menegur beliau. Ehh jap jap. Tp masa tu dia ngah borak-borak dgn ehemm. Ahaha :p Takut jugak mengganggu, tapi kak FL sporting yg amat! Memang akak terbaikk lah! :)

Rupanya kak FL kata dia baru je pakai braces lagi semalam. Sakit katanya. Nak makan pon tak boley. Minum ayaq ja. Makan jambu rasa macam nak mati. Haha. Itu dia yg cakap. Hehe. Ehh. Tp siyes tak teringat nak tanya, nape pakai balik? Kan dah bukak hari tu? Huhuu.Then kitorang borak-borak lebat, pasal study, maktab, medic, dll. Patutla bila ada org duk cerita pasal FL ni dorang kata FL memang senang dibawa berbicara. No doubt la. :)

Wahh. Hepi gila. Tak tau nak kata camna. Still rasa macam bermimpi. Hehe. Hah, kak Fatin. Sibuk duk pi kenduri org lain, akak bila pulak nak wat kenduri? Kikiki...:p

Dah. Malas nak bebel lagi. Selamat bercuti bg siapa yg bercuti! Selamat berpraktikal bg siapa yg berpraktikal! Selamat menjawab soalan exam bg siapa yg ngah duk berperang dgn exam! Bittaufiq wannajah, moga dipermudahkan segala urusan kita. Aminn. :)

Adios~


Ok. Ni bukan edit. FL mmg cantik. Subhanallah. :p






 Diari pengarang : Ok, esok realitikan angan-angan lagi. Tinggal beli baking powder. Heh. :)

20 comments:

namaakulynn said...

omo omo. untunglaaaaa. :P

Bintun Sazali said...

lynn >

untunglaaa..hahah terketaq ketaq tgn pegang kamera. last2 aku suh dy yg amek. Byk pic sbnrnya. Letak sume kang muntah pulak. HHahahah ;p

Nur Ilyani said...

wawa..best gler dpt jmpe kak fl nih..hihi :D

slmt bcuti!da smpai umah~

Balqish said...

salam ziarah.
sis, kdg kala mimpi tu bertukar realiti!
cuma cepat sgt kan? tu yg jadi tak sangka. haha.
wish me luck k. :D

namaakulynn said...

aaa.nak tgok semuaaaa.:P

Cik Jari said...

2-2 comel..

sugar2 kapas strawberry said...

kamu pon cantik syg :)

Bintun Sazali said...

Ilyani >

Tau takpe. Heheh ;p Okey, duk umah leklok, wat something yg bermanfaat. Kikiki ;p *ckp org tp diri sndri tak wat. hehe

Bintun Sazali said...

Balqish >

Sgt setuju! Cepat sgt, rasa macam mimpi. Haha :D

Nape? Owh, exam an? Hah, wat yg terbaik okeyh? Jgn stress2. Hihi ;)

Bintun Sazali said...

lynn >

ahh ko! Mai sini tengok sndri. Haha XD

Bintun Sazali said...

Cik Jari >


haha. Tp fl lain, flawless! ;p

Bintun Sazali said...

Kak Lin >

euuww..Tq akak..;)

sufiyyah zulkifli said...

er... sy xkenal dia.. siapa eh? =.=

Bintun Sazali said...

sufi >

haha ;p emm, salah sorang blogger yg dikenali ramai. Link dy honeykoyuki.blogspot.com. Memang bukan semua org kenal dia tp siapa yg slalu usha2 pasal fesyen dll yg sewaktu dgnnya mesti kenal dia ni..;)

Fatin Liyana said...

sayangku! i no satisfied why i only realized this link today! haha thanks sgt cikgu sebab tegur ritu. malu i tau. g bp pon ade orang tego. cikgu pule tu. bukan senang keyhhhh :p

anyway, gudluck for ur future undertakings. salam ;)

~kiinaa~ said...

dua dua pun cantik berseri seri :)

Bintun Sazali said...

Kak FL >

yeayy!! FL komen!..hikhik..;p ala, no wonder la kak. I tak femes mcm u..huhu

uisyh..bakal guru - belum jd guru lagi. hehe ;)

tq kak! U too, hope u'll have a happy n blessed life forever..:)

Bintun Sazali said...

kina >

uisyh. tu efek gambar je tu kot. kalau tgk FL ni dlm real life, memang comey lah. Sy lak muka serabut. Baru lepas exam. Hihi. ;p

merapu said...

seronok, mimpi jadi kenyataan, kamu pun comel gak..(=

Bintu Sazali said...

merapu >

Hihi..:) tq awak..zalika min fadhli rabbi! ;)

LinkWithin