Saturday, April 2, 2011

PBS : 5 Meaningful Days!

Assalamualaikum!

Alhamdulillah. "Masih ada masa" untuk update blog. Hehe~

Actually, nak habaq kat angpa semua tentang pengalaman selama seminggu berada di sekolah minggu lepas. Hehe. Orang lain dah berkurun dah kot kecoh2 pasal ni, tapi sy baru nak update? Hah, itu menunjukkan bahawa sy sangat3 lah busy ye sepanjang minggu ini. Haisyh. Dah berapa banyak kali cakap "Aku akan gila", "aku rasa aku gila", "aku nak gila" dan juga "aku gila!". Act, takut jugak, if jadi betul. Hehe ;p

But remember, we must remind ourselves about this thing:

Allah tak akan membebankan seseorang di luar batas kemampuannya!

Makna kata? Maknanya...sebarang ujian yg ditimpakan ke atas kita, mustahil kita tak dapat tangani or hadapi, cz memang Allah dah tetapkan, ujian ni hanya utk kamu, dan kamu mampu hadapinya. Never say no! :)

Tapi tak mampu la nak membebel bebanyak kali ni.
Assignment berlambak lagi tuh.
Biarlah gambar sahaja yg berbicara..:)
Jom, layann~


1st Day :
Kami duduk kat library je.
Merangka perjalanan hidup utk hari itu. Hehe ;p


2nd Day :
Sempat snap pic Guru Matematik Yg Paling Sy Geruni suatu masa dahulu..Huhu. Sorry cikgu..;p


3rd Day :
Baru dpt masuk kelas (relief).
Sakan sungguh korang bergambar eh. ;p


3rd Day :
Melaksanakan Ujian Konservatif Piaget (asgmnt nih) ke atas beberapa org murid, termasuk si Aqil nih. Mentang2 la cg ni kakak ang, tak siyes eh. Huhu.


4th Day :
Uiyt, nak tanya soalan ke nak amek gambar? ;p


4th Day :

"Cikgu, ini mcm mana?"
"Cikgu, betul tak kite buat ni?"
"Cikgu, macam ni ea?"

Macam2 la korang nih. Saje je kan..;p Yg tengah tu Farisa..budak2 kat kelas ni majoriti bijak2 la jugak..:) Comel lak tuh. Dapat kiss n love dari depa ni la...Hihi. Malu I.


4th Day:
Cube cari cikgu Nadiah kat mana?? Huhu.
Isyh. Cikgu syg korang laaa!!


4th Day:
Bergambar dgn murid2 prasekolah.
Comel sungguh2 depa sume niiii!! Hehe ;p
(Yg depan tu, nak glamour sensorang. )


5th Day :
Last day nih.
Perhimpunan pagi, bacaan Yasin.


5th Day :
Opss.. Stalker detected!


5th Day:
Aduh..jatuh cinta nih..hahah ;p


5th Day :
Still stalking the same person. ;p
Act, minat ah tengok dak kecik nih. Nama dy Aqil, lebih kurang je cam Aqil dak bucuk kat umah tuh. hehe. Encem tak si Aqil nih? Baru Darjah 1. :)


5th Day:
Sebahagian guru2 wanita SKSM.
Ramai lagi cikgu2 sy yg masih meneruskan perkhidmatan di sk tu..Sgt lama..Dah berapa tahun dah depa mengajar kat cni..Since I was young!

Bak kata Cg Azizah (tdg pink, dua dari kanan), "dah besar ko Nadiah. Dulu aku cubit2 ko, sekarang ni dah nak jadi cg.." Haha ;p Kantoi~


5th Day:
Err...Kami Cikgu, merangkap fotografer terulung. Kot. Haha ;p


5th Day:
Kem Bestari Solat.


Act, ada Kem Bestari Solat petang Jumaat tu, utk murid2 Darjah 1. Sayang je rasanya nak tinggalkan sk. Hari last tu pulak, bukan sempat jumpa dgn semua cg. Masing2 sibuk. So, petang tu lepas hantar Khadijah (my PBS partner) ke bustand BP, sy suruh abg pi sk jap. Dapat jumpa ngan cikgu2 PAI pun ok la. Lagipun depa (terutama Cg Bibah) banyak bantu kami waktu seminggu ada kat sk. Syukran Jazilan!! ^^

Yang touchingnye petang ni (nasib bek tak menangis dpn Cg Bibah. Tp tak tau la beliau nmpak ke tidak takungan air mata tuh. Sob3), bila budak2 ni cakap, "Eh, Cg Nadia!", "Hye, cg Nadia!" Aduii...Bagus la korang ni..Tapi waktu tu depa tak boleh nak bising sgt. Sbb baru lepas kena sound dgn Ust Huzaifah. Hehe. Tgk ah pic tu. Kan elok je duduk tuh. Hihi.

Okeh, da pening tgk gambar? Bagus.
Let's call it a day! :)
Ilalliqa'~





diari pengarang : Takpe2. Ni baru pengalaman pertama. :)

8 comments:

auni_damia said...

waalaikumussalam..
akhirnya ustazah nadiah dpt menUPDATE blognye walaupun kekurangan masa..hehehe:)
syabas bete..hehehe:p
menarik..
biarkn gmbar berbicara...

MerPati tErbAng MenCarI ...... said...

wah3... s/u sangat busy-- sampai sembang dgn saya pun x sempat..kagum tol kat awak ;p

FaRhAH Za'Ba said...

waahhh~ bestnye..cute2 student kamu..hehe..all the best! ^_^

Along Tapa said...

SKSM....SKSM...SKSM...puas aku scan sekolah mana tu...

sedap nama...hihi


Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - Beberapa perkara tentang blog yang kita taktau...

Bintun Sazali said...

ena>

da tak sempat sgt..hehe ;p

Bintun Sazali said...

merpati >

buat2 bz je ni..:)
hakikatnya masih ada org yg lebih bz drpd saya, sbg contohnya, KAMU..:)

Bintun Sazali said...

kak pa'a>

kanak2 memang comel! :)
syukran akak comel! hehe ;p

Bintun Sazali said...

Along Tapa >

wah3... bersungguh2 nyer..haha ;p

LinkWithin