Sunday, January 23, 2011

Soalnya Siapa?

"Awak, kalau kita clash kan, jgn pulang apa2 barang yg org bagi tau. Isyh, tp org tak nak la clash2 nih" si lelaki berkata.

"Kenapa awak? Salah ke kalau nak pulang balik? Dah takde pape kan..." jawab si perempuan.

"Bukan apa. Kalau org bg teddy kat awak, takkan awak nak pulang balik? Bukan org boleh guna pun. Macam ex org dulu, bile kitorang clash je, habis semua brg dy bg kat saya. Nak watpe tah,"

Si perempuan masih tak puas hati. "Tapi perempuan lain la awak. Barang2 tu akan ingatkan sy pada awak. Macam mana nak lupakan kalau tak pulangkan?"

"Isyh awak ni. Dah2. Takmo fikir dah." Si lelaki mengakhiri kata2.

*******

Kenapa? Tak suka? Atau terasa?
Okey, sila tinggalkan page ini dgn segera.

Kadang2 kita tuduh org lain tak menghargai, padahal sebenarnya kita yg selalu tak menghargai. Maaf andai tersilap. May Allah bless you.



diari pengarang : Hate + Love = Hlovate?

8 comments:

~naddy~ said...

mood sedey kah? baca novel hlovate ...mesti terkesan kat hati :)

Bintun Sazali said...

haha..bukan mud sedih. mud rindu..:)

[patut senyum ke monyok ek?huhu..takpela, senyum itu sedekah..huu~]

Along Tapa said...

aku bila part entri cenggini yang aku takleh nak komen ni...


Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

Bintun Sazali said...

haha.
makanya nggak usah komen dong...:)

auni_damia said...

sangat terKESAN nieh..

huhuhu..

kenangan lama berdarah kembali..

camner nak pulangkan???

da x jumper..

huhuhu:p

Bintun Sazali said...

dah tak jumpa? itu lebih baik! sbb dah tak nmpak...:)

Al - Mu'allim said...

Isk, kenapa complicated sangat.

Perempuan tidak mahu menyimpan, lelaki tidak mahu menerima, kenapa tidak dibuangkan saja?

Bintun Sazali said...

buang. cara paling berkesan! :)

LinkWithin