Monday, January 31, 2011

Jalan Mana Yg Kau Pilih?

Jalan yg itu? Atau jalan yg ini?

"The Road Not Taken". Sape pernah baca sajak tu? Ingat lagi tak? Saya ingat lagi, sehingga kini. Sebab dlm hidup ni banyak perkara yg memerlukan kita membuat pertimbangan. Dan jalan yg kita pilih haruslah jalan yg menguntungkan. Tapi siapa yg tahu? Only Allah knows.

"Sorry, sy tak boleh tipu diri sndri. Sy masih sygkan awak"

Aduh. Inilah yg sy perlu pertimbangkan ( currently ). Jap. Asyik2 entri jiwang karat kau je. Tak bosan ke? Nak kawen sgt pi r. Tak perlu semakkan blog kau dengan cerita dia je. Eh jap. Ada tak org yg akan ckp camtu pada saya? Mungkin ada? Dalam hati ada taman. Eh salah. Dalam hati siapa yg tahu, isn't it?

Dilema. Entahla. Org cakap, utamakan kerjaya, utamakan pelajaran. Toksah fikir dulu soal hati macam ni. Tapi? Huh. What can I say? Hanya alasan je yg akan keluar.

Jap2. Tapi kalau tak fikir tentang semua ni, camne? Takkan sy nak biar masa yg tentukan? Okeh fine. Boleh. Tapi kalau takde pape perancangan mulai sekarang, takkan kau nak terima dengan pasrah segala yg berlaku pd masa depan nanti? Entah. Suxx.

Sorry dear der. Kamu datang tatkala pintu hati ni hampir2 sahaja tertutup buat kamu. Sebab sy dah pun pasrah. Cuma tunggu masa nak redha je. Tapi? Kenapa kamu dtg semula? Entahla dear der. Sayang itu mungkin masih bersisa. Tapi cinta? Mampukah dijana semula? Only Allah knows. ( again~ )

Pagi tadi sy try hantar mesej pesanan ringkas yg panjang kpd seorang sahabat. Minta khidmat nasihat. Dan beliau cadangkn supaya sy tuliskan semua tentang dia. Tak kira la baik dan buruk. Supaya sy nampak apa yg ada pd dia, yg membuatkan sy berfikir bahawa he is my Mr Right. Dan supaya pilihan dan keputusan yg sy buat ni tak akan membuatkan sy menyesal. Owh ya. Menyesal sekali lagi. =.=

Sorry dear der. Saya tak berani nak cakap sendiri benda ni kat kamu. Takut kamu terasa hati. Jadi saya pilih utk berbicara dengan Encik Blog sy je. Maaf. Jgn marah ek. :(

So..give me some time please? Malas dah nak fikir.
Thankz sebab kamu baik bangat sama aku. :')





diari pengarang :

1. Sila bosan dengan cerita2 fiksyen sebegini.

2. Sebenarnya entry ni dah dipublish dengan jayanya, tanpa sebarang kerosakan, kecacatan atau sebarang gangguan pemikiran. Tapi....entah camne silapnya. Nak edit something. Habis ter'select' dan terpadam semua sekali. Benci! Takde mud dah nak tulis semula. Sebenarnya. =.='


12 comments:

Shahira_shera said...

salam...a nice blog...
sabar ye kak...kate org ajl maut jodoh pertemuan di tangan Allah..kalu dielah yg terbaik tuk akak stu hari akak akn ttp bersama die k...

Along Tapa said...

hm...aku tak pandai pasal cintan cintun ni...tapi kalo ko insist nak ayat dari aku, aku just boleh cakap...

JOM KAWEN!!!

hehe...

Gorengbaek - "Orang ni jam banyak yang gila"..Meon kata..Kenapa ek??

Hangit Habis dah - Haih....

Bintun Sazali said...

shera >

haha. ;p
thankz.. [speechless]

Bintun Sazali said...

Along Tapa >

amboih. hahah ;p

Nur Ilyani Abd Munir said...

as salam..b4 dat..tnx 4 visiting my blog..neway,jgn cdey2 akak!! many things u need to face it..ok!ckp omputih lak dy sorg nih..la tahzan ye..eh ckp arab lak..haha :)

Solihin Zubir said...

aiyooo.. mood jiwang gak ke? hehehehe...
xpe2.. sabo.. dah smpai masa nnt, xkn lari gunung dikejar.. ;-p

Bintun Sazali said...

ily >

uisyh. kan da kata td, crita fiksyen je nih..haha ;p

btw, syukran rumetku :)

Bintun Sazali said...

cik Lihin >

mmg takkan lari gng dikejar, sbb gunung takleh berjalan atau berlari sekalipun. lalala~

hehe ;p

thankz 4 ur comment bro! :)

penaberkala said...

xpe2, fikir sedalam-dalamnya
make the best solution and the right choice, all the best ya

kumbang bukan seekor
bunga bukan sekuntum
bila kumbang dan bunga bertemu, maka jadilah taman, wakaka

Bintun Sazali said...

encik penaberkala >

aduh aduh aduhh..haha segan loh. Sedari awal kemunculan blog ni, tak habes2 sy wt entri cenggini an? Mungkin encik penaberkala dah byk kali muntah meluat. hihihi..;p

Malu nih. dush3. ;p

Tp betul. Sy sokong. Sekarang mmg sdg ambil masa utk berfikir the best solution n conclusion...

Syukran encik penaberkala! :')

Balqish Shafiqa Bajury said...

nampaknya sis tgh sedih!

nape aqish rasa nak nanes lak ni? (tumpang sayu sekali sambil dengar lagu st12-cinta tak harus memiliki)

sabar yep. Allah akn temukan sesuatu yg terbaik disebalik kesedihan kita kan? :)

Bintun Sazali said...

Balqis >

fiksyen fiksyen!! haha ;p

emm, tahla. ngah mencari keputusan yg seswai..

trimas atas doanya ye syg :)

LinkWithin