Friday, January 28, 2011

Transformasi 2011 : New Appearance!

Salam Sejahtera buat semua!

Wah..dah berapa hari tak update. Hilang idea lah. Kononnya nak focus on study, tapi melencong jugak selalunya. Isyh3. Sampai bila kau nak jadi malas macam ni? =.=

Okeh, jgn terkejut tau kalau time korang load page ni, tak keluar kaler hijau macam biasa. Sebab saya dengan rasminya telah menukar background dan segala appearance blog ni kepada keadaan yg baru. Sebenarnya sy masih sayang lagi dengan background lama tu. Plus, warna hijau daun tu betul2 menenangkan. Takde la menyakitkan mata dan menyakitkan hati sangat.

Tapi? Entahlah. Memang dah lama kot berangan-angan nak tukar appearance blog nih. Cuma masa yg tak mengizinkan. ( Ea? Yelah tu )


Ini pemandangan blog saya sebelum ni.



Ini pulak blog private saya. Berfungsi sebagai makmal ujikaji.



New arrival! Eh, bukan2. New appearance! :)


Sepatutnya bila umur semakin meningkat, kita akan jadi lebih matang. Tapi saya? Tak macam childish ke nih? Sebab kadang2 kita boleh judge the book by its cover. I mean, dengan melihat pada blog ni je, maybe kamu orang boleh teka macam mana saya ni sebenarnya. Isn't it?

Hmm, terpulanglah. Nanti tahun depan kalau dah mula bosan ke, sakit mata ke, saya tukar lagi. Macamla org lain tak pernah buat, kan? Kecoh la Bintun Sazali nih. huhu. Tapi, seeloknya kalau kita sayang akan sesuatu, jgn lepaskannya. Hold it tight! Don't let it go! Eh jap. Ada kaitan ke? =.=

Tapi ( tapi lagi? ) tak semestinya semua yg kita sayang tu baik untuk kita. Kan? Firman Allah dalam Surah al-Baqarah, ayat 216 :

"...Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.."

Wallahua'lam..

Sebarang teguran penambahbaikan amat dialu-alukan.
Syukran, arigato, merci, gracias! :)

Adios~


**update :
Kamu orang rasa, saiz tulisan ni ok ke ek?
Mohon tunjuk ajar. Syukran! :)



diari pengarang : Paling sy suka, saat buat header! Seronok! :)

20 comments:

cma said...

cantek sgt blog ko yg baru ni. nicee :D

sissyira said...

salam

nice + cute =)

header tu memang lawa =)


ziarah rakan yang saya follow =)

Along Tapa said...

kira nampak sucila remplate baru ko ni....hihi....


Gorengbaek - Tips untuk dapat idea buat entri..

Hangit Habis dah - Retailing entri lepas + itu tegas ke?

Bintun Sazali said...

cma >

thankz cma!! muah muah mmuah hahha..;p



sisyira >

syukran atas ziarahnya! :)
hehe. header tu ye? alhamdulillah..bukan sng nak create sesuatu kalau takde imaginasi..^^


Along Tapa >

suci eh? thankz bro! hehe :)

sugar2 kapas strawberry said...

cantiklah blog baru nih!

nama.aku.lynn said...

nad!!this is superb!!like gile!ajar aku~haha~

auni_damia said...

nadiahhh..!!

sangat comey background nieh..

^_^

Bintun Sazali said...

kak lin >

cantek eh? syukran!!! :)

Bintun Sazali said...

lynn >

superb?? cikai je pon...huhu
nak ajar camne tuh? eden tak gheti..hehe

p/s: thankz tau, sal header tu. memula, sblm ak tanya ko, ak dah set kan ukuran dy, cz ak refer kat blog sape tah hari tu. pastu alhamdulillah, imaginasi dtg tanpa dipaksa, then ak trus create sume nih! gumbira! ^^

ak guna photoscape je, jz like u :)

Bintun Sazali said...

auni damia >

comey eh? hihi
syukran !! :)

nurIman Abdul said...

wahh...sgt chumill la cik bintun punyer blog..like2..kena menuntut ni..hehe..

sory baru sempat menziarah..PM la katekan..hehe..;p

Bintun Sazali said...

cik nurIman! kamu nih...hahah..;p

nk menuntut hapenyer...takde bende nk dituntut..;p

PM eh? isyh3..haha..thankz tau PM. bz2 pun sudi dtg cni..;p

ms ct said...

nad,cantik sangat2..suke sangat2 tang header tu.. ain da lame nk wat header tp x gheti plak..huhu
template dr blog ke??
design sendiri la ni ea??
good job nad!! thumb up~~

Bintun Sazali said...

thankz! :)
guna photoscape je..takdelah semenggah mana ..hehe..;p
a'ah,template yg blogger.com sediakan, desgn sndri je :)

maceh sudi ziarah! :)

~naddy~ said...

cantek header kamoo! thumbs up!~

Bintun Sazali said...

thankz a lot sis! :)

Solihin Zubir said...

aduh! hilang suda seorang geng hijau! hehehe..
tapi layout baru cun jugak.. :D

Bintun Sazali said...

cik Lihin >

alamak...sedih ah pulak ang habaq lagu tuh...huhu

nak ijau. kami sokong ijau..hihi

Balqish Shafiqa Bajury said...

lawa-lawa.
skew-skew!
kat mana sis buat banner tu?
header kita cuba buat x menjadi sgt.:(

Bintun Sazali said...

Balqis >

syukran syukran!! :)

kite wat sendiri, guna photoscape je syg :)

kena pandai estimate sndri ukuran header tu..

my header:

width :901
height :256

kite wt sekali cobaan je, betul2 fit! ^^

LinkWithin