Sunday, June 20, 2010

Berat Badan Turun,Dengan Cara online?

Salam sejahtera semua..

Dah masuk hari Ahad.Pantas masa berlalu..betul juga kata bro ejum,"time is running fast"..*huhu....Ha,kenapa tajuk tu macam nak buat iklan je?..Maaf ..bukan iklan.Cuma nak habaq satu cerita..:p

Dengan seriusnya saya berkata,berat badan saya turun,hanya dengan meng'online'kan diri..huhu...[bahasa org asing.Jgn tiru.hehe]..Semalam,balik dari satu jemputan kahwin,kami sempat singgah rumah nenek.Jenguk-jenguk nenek,sambil merayau satu rumah.Tiba-tiba adik saya,Jaja panggil.

"Kakak,kite nak tunjuk satu benda.Jom la ikut kite."

Dengan perlahan sambil laju [sebab kena tarik dgn Jaja..huhu] saya ikut sahaja langkah Jaja.

"Kakak,tadi kite ngan Syasya dah timbang berat.Kakak timbang la jugak cepat.Kite nak tau berapa."

Wahh...satu arahan yg mencabar..haha...Saya sensitif sikit soal berat ni.[Bukan berat sangat.Tapi pasti kecewa bila tgk berat.Haha..:p]...

Demi memuaskan hati Jaja,saya pijak alat penimbang.

"Jaja,cepat tengok.Akak tak boleh tunduk,nanti salah."

Pantas Jaja baca kiraan alat penimbang.

"Kakak punya 51..ehh..kite punya 52...Maknanya kite lagi berat dari kakak."

[HUH?...51 ek?..Dah turun!..hehe...Turun 1 kg je pun...]

p/s : Jaja lebih berat kerana badan beliau 'semangat',kata org tua-tua..:p

"Entah apa-apa.Berat turun pun nak kecoh.Bukan banyak sangat." Sorry ye readers sekalian.


Rasanya berat boleh turun sebab saya selalu on9.Pagi dengan laptop.Petang dengan laptop.Malam pun dengan laptop.Online sahaja.

Tak senonoh laa..Tak boleh buat menantu..hehe..Memanglah,bila dah on9 setiap masa,of course lah lupa makan.[Cara berkesan nih.haha]..Ralit sangat merayau dalam laman sesawang.Sekejap merayau di blog.Sekejap-sekejap singgah di facebook.Saat-saat rajin,singgah blog insan lain.

Cuti sekolah pun dah habis.Kanak-kanak semua,siap sedia lah simpan buku-buku dalam beg,ok?...:)..Cuti saya masih berbaki lagi 1minggu.Tapi adik-adik,masing-masing dah kembali ke sekolah.Tinggallah kami berempat di rumah nanti.Ummi,saya,Aqil,Jaja.
Minggu depan,hanya mereka bertiga.
Sunyilah nanti...hmm....~



diari pengarang : Selamat Hari Bapa utk semua "bapa-to-be" dan "bapa yg real.".:)..Buat semua,hargai org tua kita sementara mereka masih ada..Buat ayah....maafkan kakak...Al-Fatihah.............

5 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

buat tambah berat badan akk adla..pas mkn trus baring 09..

klu kat apartment uniten plk..mkn sambil 09..ahahah

cik panadol said...

kalo 24jam on9 lagi la senang nk naik badan...yela sambil2 on9 tu kite makan....leka on9 tak sedar kuantiti makanan yg dah masuk kedalam mulut tu bape bnyk...cmne berat nk turun kalo cmni...hehe

Bintun Sazali said...

sugar2 kapas strawberry > saya ni da terlebih addict ngan internet kot...hahaha..berat punggung nk bgn amek makanan...:p

asyik duk dpn lappy!..hehe.



cik panadol > haha..tu lah..tp sy belum smpai mcm tu..mungkin nanti bila dah naik cuti,berat naik semula..kot?..adehh...

hehe..;p

Hapiz Rahman said...

tahniah2.. :) dah nama pun blogwalking kan? jalan-jalan la tue.. hahah

Bintun Sazali said...

Hapiz Rahman > owh,trimas trimas..^^

hehe..betul gak kan..berjalan dpt membakar kalori..;p

LinkWithin