Monday, June 21, 2010

Saya Memang Jatuh Cinta Dengannya!..♥~

Salam sejahtera buat semua.
Bagaimana hari ini?Sihat?...Check juga iman kita.Tenatkah?Tenangkah?..Kalian jawab..:)...
[err,yg berbicara pun sama.Sedang tenat.]

Baik.Hari ni mahu berbicara tentang sesuatu..Saya Memang Jatuh Cinta Dengannya!..^^..Biarlah apa orang mahu kata.
Asyik-asyik post entry jiwang lah,merapu lah..Mari tukar m0od sekarang!..*hehe....

Sesungguhnya saya telah jatuh cinta..Dah lama pendam semua ni.Tapi baru sekarang mampu meluahkan..[cehh..macam apa je.]..Saya jatuh cinta dengan KOPIAH ini :


.:Pandangan Separa Penuh:.


.:Pandangan Bahagian Dalam:.


.:Pandangan Dari Atas:.


.:Pandangan Dari Sisi:.



Jatuh cinta dengan KOPIAH??!...Saya masih waras tau..:)

Suka sangat tengok jejaka-jejaka,pak cik-pak cik dan lecturer-lecturer guna kopiah ni.Nice!..Nampak segak,dan juga tampan!..hehe....Baru tahu yg kopiah ni tak macam kopiah lain.Harga?Sudah tentu lain juga!..Sedikit mahal kot berbanding kopiah biasa.

Ciri-ciri menarik :

Tebal
Ada sulaman menarik [trademark kopiah ini]
Tampak segak bila dipakai
Kemas


Pakai kopiah putih adalah lebih afdhal daripada memakai kopiah hitam.Ye ke?..Selalu saya dengar itu.Sunnah Nabi katanya.Mudah-mudahan.Tapi dalam institusi kerajaan,dalam waktu bekerja tak boleh pakai kopiah.Tak boleh pakai kopiah putih,*saya spesifikkan.Kenapa?..Mungkin mahukan keseragaman.Hitam adalah warnanya.Akur sajalah,ok?..~

Baik,tak mahu membebel panjang.
[Terima kasih buat adik saya sebab sudi pinjamkan kopiah cantik ni untuk sesi penggambaran..^^]

~Sekian~


diari pengarang : Blogging,blogging juga..kesihatan kena jaga.Sedang diulit resah.Nak pergi ke tak nak?....uhh~

16 comments:

zaradgreat said...

sama!
nampak cool bila diaorang pakai
hehehehe

IERA HAJERAH AZMAN said...

suka tgk lelaki tak pakai seluar pendek :|

syuQ said...

suka jugak!
nmpak bijak (^^,)

famanis~awar said...

hehe...honestly i like guys wearing kopiah too....=p

Bintun Sazali said...

zaradgreat > yeah!..nmpak c0ol..:)

tq sudi komen..^^


IERA HAJERAH AZMAN > err..meaning?..huhu..


syuQ > bijak?yezza!,,betul tu sis!..;)



famanis~awar > hehe..da tau dah camna ciri2 laki idaman kak wanis..:p

sugar2 kapas strawberry said...

my mom jahit kopiah and songkok taw..

sebijik cm tu ;)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, ramai yG da ada k0piah tu skrg =) hmM..resah? istikharah je la..

Bintun Sazali said...

sugar2 kapas strawberry > ye ke sis?no wonder la ramai yg jual kopiah ni kat klate..dok?...hehe..:)



Azrai Ahmad Zamri > tq sudi berkunjung!..:)

alhamdulillah..dah dapt kptusannya!err,tp tak smpat pun istikharah..~

Cik Ct Fadzil™ said...

em2 mna2 kaum adam yg pkai ia mmg sgt smart! skong3 awk... (^_^)

Bintun Sazali said...

Cik Ct Fadzil™ > betul!..sy tak tipu kan?..hihi..^^

Insankerdil said...

salam..

nice..

Bintun Sazali said...

Insankerdil > tq kak!..:)

mytrajet74 said...

cantik kopiah ni...brp harganya?

Bintun Sazali said...

mytrajet74> ops..maafla encik..sy tak jual..hehe...tp sy rasa harganya berpatutan, affordable!..:)
senang dicari di pasaran..^^

mytrajet74 said...

Bintun, saje jer test market...anyway saya mmg suka kopiah warna putih jenis ni...

AbeLo said...

--> Patut la time aku pakai kopiah ni ramai awek tgok kat aku..haha~

Actually, ianya sebagai lambang ke"thiqah"an bagi seorang lelaki muslim, dan bagi pelajar agama sememangnya nampak segak dan sesuai memakainya, kat sini ada dak2 jual, bawak dr msia, so mahal gile sampai LE75 diorg jual,...

p/s Bile nak dpt hadiah ni ek, hehe~

LinkWithin