Thursday, June 17, 2010

Dapat Ubat dari Doktor!

Salam alaik...

Huh?Ubat?..sakit apa ya?..Jiwa kot?..haha..:p...Takde apa lah..Cuma time blogwalking hari tu,tiba-tiba dapat award @ ubat from our Dr Cinta...:)


*Stalker Terhebat?..haha...Rasanya mcm segan je nak amek,cz tak pernah jd yg terhebat pun...huhu..Maaf Dr..~


Syukran jazilan ya ustazah!!...^^

Macam biasalah,ustazah Dr ni ada bagi soalan sbg latih tubi utk anak-anak murid..hehe


1) Sebutkan Rukun Iman & Rukun Islam

RUKUN IMAN

Percaya kpd Allah
Percaya kpd Rasul
Percaya kpd Malaikat
Percaya kpd Kitab
Percaya kpd Hari Kiamat
Percaya kpd Qada' dan Qadar

RUKUN ISLAM

Mengucap 2 Kalimah Syahadah
Solat 5 waktu sehari semalam
Menunaikan zakat
Puasa pada bulan Ramadhan
Menunaikan Haji ke Mekah jk mampu


2) Sumbangan selama anda menjadi blogger?

Kepada diri sendiri :
Wahh,dapat meluahkan apa yg terpendam dlm lubuk hati!..
Kepada orang lain :
Dapat berkongsi hal-hal berkaitan duniawi dan ukhrawi..[err,maaf ye cz kadang2 post melalut-lalut..haha..;p]
Kepada Islam :
InsyaAllah,blog ni dpt menjadi wadah @ medium dakwah,moga ramai yg mendapat hasil dari semaian sy yg tak seberapa ni..


3) Apa yang anda dapat sepanjang menjadi blogger (positif & negatif)

+ve : Dapat meluah segala yg terpendam,kongsi ilmu,tambah rakan,tahu hal ehwal semasa,kenali personaliti dan ragam manusia.

-ve : Menjadi seorang 'internet addict'!..*adehh..haha..:p

4) Blog jenis yang macam mana (pada pandangan anda) yang anda suka stalk?


Rasanya yg saya suka bacalah..hehe..Menarik,colourful,penuh dgn informasi,dan yg ada persamaan dgn sy..

5) Tag lagi 5 kawan anda

Of course la nk bg award ni kat mereka-mereka ni :

BalqisShafiqa @ Cik Rita..hihi..^^
Encik penaberkala
Encik Terry
Cik Linn
Izzati Hazirah Mohd



Okeh,done!..:)



diari pengarang : Sakit perut + Demam sikit-sikit lepas turun dari bas...huhu~

10 comments:

Miq- bukan anak kacukan biasa said...

hye,
miq baru tahu dlm blogger ni ada main tag-tag ni.
ngee.

cik balqis tu mmg mcm cik rita kan?
ngee.

Bintun Sazali said...

Miq- bukan anak kacukan biasa >

haha..yups..tu la pasal..sy ingatkan dlm fb shj yg ada..untung cik rita sy tu btau...hihi..^^

tq sudi bertandang!..happy blogging!..:)

Izzati Hazirah binti Mohd said...

weyh mksih tag..ajor ley dak bsaq nie lgu mner nk mng'tag'2 nie??hahaa..yg bar maker tu pun lom tau ag cmner nk adjust..hahaa

BalqisShafiqa said...

ehem,
ceh!
cik rita kembali!
hahaha.
thanks.
sayang sweet first follower sy ni.
cik rita ingan nak buat award pastu bagi kat orang laa.
nak sis cadangkan pics apa yg seswai? ada usul?

sugar2 kapas strawberry said...

thnx dear ;)

syuQ said...

yaa..anda menjawab dgn betull
anda lulus masuk ujibakat imam muda versi wanita pulak hehe (^^,)

Bintun Sazali said...

Izzati Hazirah binti Mohd >
senang je my lovely guardian..hehe..:p..kalo nk tag,just wat satu entry,statekan nama someone,n then pi btau some1 tersebut bhw nama beliau telah ditag..:)

BalqisShafiqa > wahh,pemurah la cik rita ni.haha..;)...emm,pic ape ye yg menarik..I tak pndai sgt la bab design mendesign..rasanya cmna kalo balqis guna pic seorg budak yg comey@aksesori yg cantek@scenery..:)..pilih yg cute2 la..


sugar2 kapas strawberry > welcome sis!..^^


syuQ > tq sis!..haha..ade ek imam muda versi wanita?..haha...nk tulun bg adiah ek?..hihi..;)

cik qaiyyah said...

salam ziarah.. tumpang lalu..

penaberkala said...

adoi, kena tag plak..tak sempat lg nk jawab
streamyx belum masuk lg kat rmh sewa

Bintun Sazali said...

penaberkala> alamak,maaf bro..hehe..sy tak memaksa..[faham dgn kesulitan yg dialami]..hehe..:)

LinkWithin