Friday, June 18, 2010

Contest Gambar Best by Asada?

Sekali lagi...contest?..Maknanya penyertaan yg ke-2 lah ni?...Ya...bukan senang seorang yg bernama 'saya' nak join sebarang contest..Walaupun merapu,tapi apa yang penting?..Bukan kerjasama..*huhu*..Apa yg penting,sy suka...:)

Pada saya,contest ni tak adalah merapu.Ok lah.Lebih kepada mencungkil bakat-bakat yg barangkali tersembunyi?Tapi,saya?Bakat?..haha..Entahlah,..kurang @ tiada.

.:Sila klik pada banner untuk keterangan lanjut:.


Ok,mari mulakan!


Best tak gambar ni?..Hmm,mungkin bagi orang lain,biasa-biasa saja.tapi,bagi saya,it's t0o significant!..:)..

Jejaka macho dalam pic ni...Siapa?..My lovely grandfather la!..^^...Cantik je beliau posing..Gambar ni tak sengaja di'snap' oleh adik saya.Tugas saya,hanyalah menjadi seorang tukang edit,sebab saya terlupa nak bawa kamera merangkap hp kesayangan saya.Dan inilah hasilnya.Tak seberapa,bukan?..Bukan apa,orang kata,kalau terlebih make up,buruk jadinya nanti.Biarlah asli..Asal menyedapkan hati..;p

Hari tu Tok Ayah suruh kami semua ke kebun,jenguk-jenguk apa yang ada.Nenek pulak pesan,hati-hati sambil berjalan,takut ada pacat!...Wah!..Dengar nama encik pacat,gerun sebentar.Mana taknya,musuh dalam selimut tu!..Saya pulak,dressing punya cantik;baju kurung.*Perempuan Melayu Terakhir?..haha..koya.*Yang pelik,bila masuk ke kebun,takde pulak encik pacat yg datang mengorat,hatta meng'usha' sekalipun!..*fuhh..what a relief!..^^

Masa saya sampai,Tok Ayah,Adib dan Aqil dah siap landing tepi sungai kecil tu..Wahh!.Teruja!.Sebabnya saya tak tahu pun ada sungai dalam kebun Tok Ayah.Cantik!..Subhanallah!..Tok Ayah dan Nenek rajin tanam pokok.Macam-macam pokok ada dalam kebun tu,pokok bunga pun ada!...Paling banyak,pokok limau kasturi.Masa tu buah limau dah besar-besar.Banyak sangat.Kata Ummi,Tok Ayah jual buah-buah tu.Cari pendapatan lah katakan..:)

Sedar tak sedar,tiba-tiba saya terpandang kaki Aqil,my little brother.Darah?!..Hisyh..kerja encik pacat!..Tok Ayah buang encik pacat,suruh Aqil basuh kaki,dan Adib beri Aqil daun[daun apa entah?],untuk digosok-gosok pada bekas gigitan encik pacat tu.Adik-adik lain dah mula berjaga-jaga.Haha..Yang penting,sehingga saya keluar dari kebun,tak ada seekor pun encik pacat datang tegur saya.Kenapa ya?Saya garang sangat kot?..hehe...;p

Puas kami bergambar dan kutip buah dalam kebun,Tok Ayah dan Nenek ajak balik rumah.Dalam perjalanan pulang,Jaja pulak kena serang.Memang musuh dalam selimut!..Sedar-sedar je lutut Jaja dah berdarah!..hehe...Apa boleh buat..Sabar ye adik-adikku...:)


Err..panjang sangat ke?Maafla..saya memang suka membebel..^^



diari pengarang : Owhh..saya sgt meminati Dr Asada Ryutaro,ketua Team Medical Dragon!!..huhu..Bukan bodek tau..Kebenaran nih..ngee...:D

6 comments:

bukan penggoda said...

btol2 ke ada org name dr. asada tu? ahahahaha. ohh. pencabar akak ni! ciskek.

iqbalsyarie said...

org tua-tua zaman dulu mmg semua berfikiran jauh..long term punya keuntungan yg dorg tengok.Tu pasal banyak kebun...anak cucu jugak yg makan kasi abis.Saya ada kebun gak...dan ada sungai gak kat sana~hehe

tapi atuk saya dua-dua dah meninggal masa saya kecil..mmg tak sempat kenal dgn mereka.huhu

Bintun Sazali said...

bukan penggoda > uiks?alamak..takut la plak..ngee..:D

takpe!saling mencabar antara satu sama lain!..hehehe...XD

p/s :ada la insan bernama Dr Asada Ryutaro..dlm cite tu.hehe...Owh,sgt minat dy!..Akak try ah tgk cite tu,best sesangat!..^^



iqbalsyarie > tq for ur komen!..:)

tau takpe..selalunya org tua2 lebih memandang ke hadapan.Syukur depa ingat kat kite..hehe

uiks?Sabaq naa..Doakan mereka bersama org2 yg beriman..Aminn..:)

ASaDa RyutaRo said...

saya la dr asada tu.. lalala~ ngeee =P

tQ sudi join. sangat best ada sungai dalam kebun, leh mancing2.. tapi kat kebun ayah asada tu bukan sungai, tali air je. =P

tQ sudi join.. gambar ni penuh makna..

gud luck (^^,)

bukan penggoda said...

yeyey! akak fes.

haip asada, p men jaoh2. ingt ni, sy mahu menang!!!!!!!!!!!!!!

ahahahaha.

Bintun Sazali said...

ASaDa RyutaRo > dr asada?..tak pecaya tak pecaya..hahaha..:p

tq for judging!..;)



bukan penggoda > ececece...haha..;p

abesla dr asada kali ni..kak zuliey telah menghantui idup beliau..ngee...:D

LinkWithin